Sammanfattning: Här är HBK:s nyförvärv

Den senaste tiden har HBK värvat flera nya spelare och ledare.
Ante G, försvarare 

I början av september stod det klart att Ante G lämnar IFK Norrköping för att komma hem till Halmstad och spela med HBK. 

– Min familj har redan flyttat till Halmstad och min son har börjat skolan där, det är en stor anledning till att vi har tagit det här beslutet.
Här och här kan du läsa mer om Ante G. 

Malte Påhlsson, målvakt 

I slutet av  november stod det klart att Malte Påhlsson, som tidigare vaktat Halmias bur, ansluter till HBK. 

– Det känns riktigt bra, det är något jag har jobbat för länge, något jag har siktat mot, under hela min tidiga karriär, sa Malte Påhlsson när övergången var klar. Läs mer om Malte här. 

Jesper Westerberg, försvarare (kontraktsförlängning) 

HBK:s rutinerade försvarare, Jesper Westerberg, förlängde sitt kontrakt med ett år. 

– Det är som att livet fortsätter lite till. Det är ett privilegium att spela i HBK och det skulle vara konstigt att lämna när man har spelat i nio säsonger, sa Westerberg då. Läs mer här. 

Sadat Karim, anfallare

Landskrona Bois skyttekung Sadat Karim ansluter till HBK. Anfallaren stod för hela elva fullträffar under den gångna säsongen, trots att Landskrona var ett bottenlag och åkte ur Superettan när säsongen var slut. 

– Det är alltid ett nöje att få representera klubbar med en anrik historia. Så det känns fantastiskt att vara här, och jag ser fram emot att få spela med HBK, sa Karim när det stod klart att han skulle spela för HBK 2019. Läs mer om anfallaren här.

Edvin Kurtulus, Gabriel Wallentin och Erik Ahlstrand, flyttas upp till A-truppen 

Tre av HBK:s talanger som spelat i U19- och U21-laget under 2018 har nu flyttats upp till A-truppen. Spelarna kommer tillhöra både U19 och A-laget, och förhoppningen är att de så småningom ska bli A-lagsspelare i HBK. 

 Jag är stolt över att ha skrivit på, och det betyder att de tror på mig. Det betyder mycket för min karriär, säger Gabriel Wallentin. Läs mer om de tre talangerna här.

Kujtim Bala, tillskott i tränarteamet med fokus på analys och scouting av motståndare

Kujtim Bala, som tidigare spelat i HBK, ansluter nu till tränarteamet. 

 Jag hoppas kunna tillföra en till dimension och se till att kunna utveckla individen mer. HBK är privilegierade som har så många unga talanger i truppen, och vi ska ta hand om dem på bästa sätt. Sen kommer jag sitta en hel del med analysen, både av det egna spelet, men också av motståndarna, förklarade Kujtim Bala. Läs mer här.

Emma Silvandersson, HBK Dams tränarteam, samt sex nyförvärv till spelartruppen 

Emma Silvandersson, som både spelat och varit assisterande tränare i ett damallsvenskt lag, ansluter till HBK Dam inför nästa säsong. 

– Min roll kommer vara med en inriktning på individuell spelarutveckling, att man arbetar mer med varje spelares individuella områden utifrån position,  och jobba mer med individen för att förstärka deras spetsegenskaper, förklarar Emma Silvandersson.

Dessutom har HBK Dam gjort klart med sex nyförvärv inför 2019. Läs mer om nyförvärven och Silvandersson här. 

Joel Allansson, mittfältare

Julafton bjöd på flera julklappar till alla HBK-supportrar. En var mittfältaren Joel Allansson, som senast spelat i danska Randers, som ansluter till HBK. 

– HBK har visat väldigt stort intresse för mig och det är viktigt. Sen har klubben en bra vision som jag ser det, även om det är Superettan har de bra vision och är en fin klubb. Så det ska bli en väldigt bra utmaning att försöka ta steget upp, säger Joel Allansson. Läs mer om Allansson här.

Keith Millen, assisterande tränare 

Ännu en julklapp till alla HBK:are; denna Premier League-meriterade herre är nu klar som assisterande tränare för HBK. 

– Jag hoppas att jag kan bidra med min erfarenhet och kunskap, men jag vill också växa i min roll som tränare. Jag ser fram emot att komma till klubben och bidra så laget kan nå framgångar och vinna fotbollsmatcher på ett effektivt sätt så supportrarna kan njuta av att komma och se oss spela, säger Keith Millen. Läs mer om honom här.