Jesper Westerberg förlänger med HBK

Jesper Westerberg, som spelat i HBK i sammanlagt nio säsonger, förlänger sitt kontrakt med HBK med ett år.

– Det är som att livet fortsätter lite till. Det är ett privilegium att spela i HBK och det skulle vara konstigt att lämna när man har spelat i nio säsonger, och det inte finns så många år kvar av karriären. Varför kasta bort nio år för två år någon annanstans? säger den rutinerade högerbacken.


Men trots sin rutin kommer Jesper Westerberg inte längre vara näst äldst i laget nu när Ante G ansluter till truppen.

– Nu är jag inte näst äldst längre, utan tredje äldst, så det är skönt att det kommer in gamlingar som är lite äldre än mig, säger Westerberg med ett skratt.

I somras var han initiativtagare till #SlutsåltÖrjan, med målet att locka fler åskådare till Örjans vall och HBK:s matcher.

– Jag vill ha ett slutsålt Örjans vall och det tror jag alla vill, både åskådare och klubben och vi som spelar också.


Ett självklart mål för försvararen är att bidra så HBK kan ta så många segrar som möjligt, men utöver det resultatmässiga har han några andra mål som han kommer jobba mot under 2019.


– Jag vill hålla mig skadefri och utvecklas så mycket jag kan och bidra så mycket som möjligt. Vi har en bra grund tycker jag, sen kan man alltid spetsa grunden. Vi har många unga spelare som utvecklas hela tiden och jag hoppas att vårt största tillskott blir unga spelare som utvecklas under säsongen.

Westerberg har en viktig roll på plan, men bidrar också mycket utanför plan.


– Min roll är att folk kan komma och prata när de behöver prata, bidra med så mycket jag kan, kunna vara ett stöd och ett lugn när det är stressat.