Joel Allansson klar för HBK

Nu står det klart att mittfältaren Joel Allansson, som senast spelat i danska Randers, ansluter till HBK. Han har skrivit på ett ettårskontrakt, med en option på ytterligare ett år. 
– HBK har visat väldigt stort intresse för mig och det är viktigt. Sen har klubben en bra vision som jag ser det, även om det är Superettan har de bra vision och är en fin klubb. Så det ska bli en väldigt bra utmaning att försöka ta steget upp, säger Joel Allansson. 

Joel Allansson har tidigare spelat i IFK Göteborg, men nu är det alltså dags för mittfältaren, som också spelat ett par matcher i det svenska landslaget, att flytta till Halmstad för att spela med HBK.

– Jag ser ganska stor potential i HBK, framför allt för att vara en Superettanklubb. Det var också en viktig faktor för att jag valde Halmstad. Det känns bra att ha skrivit på för Halmstad, jag har bara hört massa gott om klubben, speciellt från Boman. Det är en fin och anrik klubb och jag hoppas kunna bidra. 

Vad vill du bidra med? 

– Framför allt vill jag vinna matcher. Det är såklart det viktigaste målet, sen ska jag försöka bidra med mina  kvaliteter på plan, det är framför allt passningsspel och min teknik och försöka skapa chanser till medspelare och mig själv. Och hårt arbete. Jag är en ganska lugn person, så jag är någon som man kan lita på, och vill sprida det till gruppen, säger Allansson. 

Som för många andra HBK-spelare är det största målet att se till så HBK tar sig upp till finrummet igen.

– Med min fotbollskarriär är första målet att ta Halmstad upp till Allsvenskan, och sen får man ta det efter det. Men självklart har jag testat på att spela utomlands och det skulle jag vilja göra igen, även fast det inte är fokus på det just nu. 

HBK:s huvudtränare Igor Krulj är mycket nöjd med värvningen. 

– Vi är väldigt glada att Joel valde oss. Nu får vi en väldigt bra fotbollsspelare med både erfarenhet från högsta nivån i Sverige och även i Danmark. En spelare som har stor arbetskapacitet på plan och är väldigt bolltrygg. Vi ser att Joel kommer passa in bra i vårt sätt att spela fotboll och sist men inte minst är han en väldigt bra person, säger han.