HBK skriver kontrakt med tre talanger

HBK har skrivit kontrakt med HBK-talangerna Erik Ahlstrand, Edvin Kurtulus och Gabriel Wallentin. ”Samtliga spelare har presterat bra i U21- och U19-sammanhang,” konstaterar tränare Igor Krulj. 
För lite mer än ett år sedan skrev HBK A-lagskontrakt med Isac Harrysson, Isac Larsson, Emil Tot Wikström och Rasmus Wiedesheim Paul. Nu är det tre nya spelare från U19-laget som får chansen, nämligen Erik Ahlstrand, Edvin Kurtulus och Gabriel Wallentin. 

– Vi har valt att rikta extra fokus på de här tre talangfulla spelarna, tillsammans med de som kontrakterades inför 2018. Samtliga spelare har presterat bra i U21- och U19-sammanhang, och det finns en stor potential i dessa spelare. Därför vill vill hjälpa dem i resan mot att bli en A-lagsspelare i Halmstads Bollklubb, säger tränare Igor Krulj. 

Spelarna kommer tillhöra både A-miljön och U19-miljön och kommer placeras i den miljön som är bäst för att stimulera deras utveckling. 

– Sen jag började i HBK har jag sett nästan varje hemmamatch, och då har man tänkt att där vill man vara en vacker dag. Det känns skitroligt att man kanske får kliva ut där själv också, säger Erik Ahlstrand.

– Först och främst är det väldigt roligt. Jag är stolt över att ha skrivit på, och det betyder att de tror på mig. Det betyder mycket för min karriär, jag utvecklas bättre när jag spelar med seniorspelare, så det var det ultimata som kunde hända för mig, där jag befinner mig nu, säger Gabriel Wallentin. 

– Det betyder väldigt mycket för mig, det är detta jag har kämpat för sen jag började spela i HBK. Det är ett kvitto på att man gjort något bra och jag är väldigt tacksam över att ha fått denna möjligheten och jag ska ta den till hundra procent. För min karriär är detta ett steg närmare mina mål, det främsta är att kunna representera HBK på Örjans Vall och ge allt för klubben. Det hoppas jag att jag snart kan göra, säger Edvin Kurtulus.