Från Premier League till Superettan – han är HBK:s nya assisterande tränare

Han har bland annat varit caretaker manager i Premier League-laget Crystal Palace – men nu lämnar Keith Millen England för Sverige och för att bli assisterande tränare i HBK.  

Tack vare ett gediget arbete från Roy Hodgson, Tony Karlsson och Igor Krulj kan HBK nu presentera Keith Millen som ny assisterande tränare.

– Den första kontakten jag hade med HBK var genom Roy Hodgson. Roy frågade mig om jag var intresserad av att komma till HBK, vi pratade om hans tid i Halmstad och han talade gott om både klubben och staden. Sen träffade jag Igor när han kom till England, och vi pratade om hans visioner för HBK. Jag gillade hans visioner för klubben och vad han hade att säga, säger Keith Millen.

Ju mer han fick veta om HBK desto mer nyfiken blev han, och så bestämde han sig för att komma till Halmstad på besök.

– Alla jag har pratat med har varit väldigt tydliga med att man vill gå upp till Allsvenskan och det var väldigt viktigt för mig. Jag vill vara en del av avancemanget, det är en stor drivkraft för mig. Dessutom har jag varit i England under en lång tid, både som tränare och spelare, så detta blir en ny utmaning med ett nytt land och en ny kultur.


Millen har under flera år jobbat med Premier League-laget Crystal Palace och under sin spelarkarriär spelade han, som försvarare, för lag som Brentford, Watford och Bristol City. 52-åringen kommer senast från en kortare sejour som caretaker manager för Milton Keynes Dons.

– Nu ska jag lära mig hur fotboll fungerar i Sverige, men eftersom jag varit i många olika klubbar tror jag att jag kan lära mig det ganska fort. Grunden i fotbollen är ju densamma i vilket land man än befinner sig i. De kommande veckorna kommer jag kolla på så mycket svensk fotboll jag bara kan!

I England har Millen jobbat med elitspelare av hög klass i flera olika roller med olika ansvarsområden, och nu ser han fram emot att jobba tillsammans med Igor Krulj och resten av HBK-familjen.


– Jag hoppas att jag kan bidra med min erfarenhet och kunskap, men jag vill också växa i min roll som tränare. Jag var imponerad av hur professionella spelarna och personalen är. Jag ser fram emot att komma till klubben och bidra så laget kan nå framgångar och vinna fotbollsmatcher på ett effektivt sätt så supportrarna kan njuta av att komma och se oss spela, avslutar Keith Millen.