HBK värvar ny målvakt

HBK värvar målvakten Malte Påhlsson från Halmia. Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig från januari 2019 till december 2021.
– Vi har följt Malte under en längre period, och han har geografiskt varit nära oss. Han är spännande, med stor potential och han är en modern målvaktstyp. Han har ett enormt driv att hela tiden utvecklas, och en insikt där han vet vad som krävs för att ta sig hela vägen. Vi känner oss väldigt trygga med att stärka konkurrensen på målvaktsposten inför 2019, kommenterar HBK:s tränare Igor Krulj. 

Övergången har fungerat väldigt bra mellan HBK och Halmia, och HBK välkomnar Malte Påhlsson till klubben. 

– Det känns riktigt bra, det är något jag har jobbat för länge, något jag har siktat mot, under hela min tidiga karriär. Jag är bara riktigt glad idag, säger Malte Påhlsson. 

Eftersom han har spelat för Halmia känner han sig hemma i Halmstad och på Örjans vall, och han tycker det är skönt att slippa flytta. 

– Jag känner mig hemma på Örjans vall och det enda jag gör är att jag byter korridor. Sen ska det bli väldigt kul, för man har ändå tänkt att det är till HBK man ska komma. Jag bor fortfarande hemma och det är skönt att ha familjen här, ha det klart och ta det i lugn och ro och inte behöva flytta. 

Malte har målbilden klar – han vill utvecklas så mycket som möjligt. 

– Men jag är inte nöjd med att bara vara här, jag vill ta nästa steg och konkurrera. Jag är inte nöjd med att bara ha skrivit på, utan nu ska jag ta den här chansen och göra vad jag kan. Det är klart att jag vill göra Superettan-debut. När det blir vet jag inte, men det är mitt första mål. Men jag vill komma in bra i laget, göra det bra under varje träning. Det är det viktigaste. Det är sjukt kul att komma till HBK, säger Malte.