HBK Dam förstärker tränarteamet och spelartruppen

Emma Silvandersson, som både spelat fotboll och varit assisterande tränare i damallsvenskan, ansluter till HBK Dams tränarteam, där hon kommer fokusera på spelarnas individuella utveckling. Dessutom presenterar HBK Dam sex nyförvärv inför säsongen 2019.
– Jag tycker HBK är en spännande förening som har en bra organisation kring laget. Jag tycker också det är spännande att få vara involverad i en organisation som har spelare på Sannarpsgymnasiet, säger Emma Silvandersson.

Silvandersson, som ansluter till HBK Dams tränarteam, har spelat i allt från division tre hela vägen upp till damallsvenskan. Hon har dessutom varit assisterande tränare i ett damallsvenskt lag, varit distriktsförbundskapten, har jobbat som spelarutbildare, varit instruktör med SVFF F01 och är dessutom NIU instruktör på Sannarpsgymnasiet. 

– Min roll kommer vara med en inriktning på individuell spelarutveckling, att man arbetar mer med varje spelares individuella områden utifrån position,  och jobba mer med individen för att förstärka deras spetsegenskaper, säger Emma Silvandersson och fortsätter: 

– Jag har alltid brunnit för att utveckla spelare, och det ska bli häftigt att gå in i en sån roll i HBK och verkligen försöka få alla spelare att utvecklas utifrån sina förutsättningar. Med laget vill man ju utveckla dem så vi kan ta nästa steg och sen självklart individuellt också. Jag vill hjälpa till i teamet utifrån den erfarenheten jag har sedan tidigare. 

HBK Dam presenterar dessutom sex nyförvärv inför säsongen 2019.
 
Malin Nilsson, back från Selånger FK (div 1), född -98
 
Anna Johansson, back från Tvååkers IF (div 2), född -96
 
Evelina Strömdahl, mittfältare från Kvibille BK (div 2), född -96
 
Filippa Stålheden, mittfältare senast från BK Astrio (div 3), även spelat i HBK tidigare, född -97
 
Josefin Bennet, forward, senast från Vapnö IF, även spelat i BK Astrio, född -98
 
Sai Posri, målvakt, senast från Vapnö IF, även spelat i BK Astrio, född -00

Vi hälsar nyförvärven varmt välkomna till HBK:s verksamhet och de har redan tagits väl omhand av tjejerna i laget. HBK Dam hoppas även kunna presentera ytterligare ett eller ett par nyförvärv längre fram.