Matchdax: HBK - Östersunds FK

Hemmamatch nummer två för säsongen. Detta efter två raka bortamatcher med vinster och inga insläppta mål. Nu väntar förra årets seriekonkurrent i Allsvenskan - Östersunds FK. Avspark tisdag kl. 19.00.

TRE SNABBA TILL MAGNUS HAGLUND

I morgon väntar Östersunds FK på Örjans vall. Ett lag som i fjor spelade i Allsvenskan och som har tre raka utan förlust.
- De kommer från sex raka säsonger i Allsvenskan och är en klubb som etablerat sig. De kommer från starka resultat med 1-1 borta mot både Västerås och Trelleborg och seger senast mot Dalkurd. De har gjort det bra så det blir återigen en tuff match.

Alla våra sex mål hittills har blivit till under sista kvarten i respektive halvlek. Det känns som att det är ett tecken på att ni är starka.
- Det fick vi kvitto på redan i träningsmatcherna. Vi har ju tränat hårt och mycket och har sett att vi har fått betalt i matcherna.

Vår lagkapten Andreas Johansson debuterade i dag för tjugo år sedan i HBK. 
- Helt troligt, vilken karriär. Han har en uthållighet både fysiskt och mentalt, att fortfarande att tycka det är så roligt att komma ner hit och bidra varje dag. Det är en ynnest att få jobba med "Ante", som är ovärderlig för oss.


TRUPPEN (19 man)

1. Malkolm NILSSON SÄFQVIST
2. Thomas BOAKYE
3. Alexander BERNTSSON
4. Andreas JOHANSSON
5. Joseph BAFFO
6. Joel ALLANSSON
7. Simon LUNDEVALL
8. Jonathan SVEDBERG
9. Villiam DAHLSTRÖM
10. Sadat KARIM
11. Samuel KROON
12. Malte PÅHLSSON
14. Mikael BOMAN
15. Kazper KARLSSON
16. Erik AHLSTRAND
17. Phil OFOSU-AYEH
18. Emil TOT WIKSTRÖM
21. Andreas BENGTSSON
30. Alexander JOHANSSON


EJ MED I TRUPPEN

19. Albin AHLSTRAND
20. Pontus CARLSSON
23. Taulant PARALLANGAJ
24. Marcus OLSSON
27. Melvin SJÖLAND
28. Johan GUDMUNDSSON
29. Oscar MURRO


I FAROZONEN

Avstängd vid nästa gula kort: Ingen spelare har fler än ett gult kort i år.



NOTERAT

THOMAS BOAKYE ÄR DEN ENDE som spelat för båda klubbarna. Dock har han aldrig mött ÖFK i HBK-tröjan. I fjor var han avstängd vid bortamatchen medan han vid hemmamatchen blev kvar på bänken.

HITTILLS HAR HBK aldrig förlorat en tävlingsmatch mot Östersunds FK. Förra året blev det en vinst på bortaplan efter ett självmål i slutminuterna medan det blev 1-1 på Örjans vall.

I ÅR HAR DET BLIVIT MÅL i samtliga fyra matcher efter att ifjor avslutat seriespelet med fyra raka matcher utan mål.

DET HAR VARIT MÅLSNÅLA matcher lagen emellan hittills. I seriesammanhang har inget lag gjort mer än ett mål i någon av de fyra matcherna. ÖFK spelade 1-1 här i fjor, innan dess hade HBK två 1-0 segrar och en mållös match mot jämtlänningarna.



Information om pyroteknik finns här.