Sigges Cirkus firar avsnitt 60

I april 2021 spelades det första avsnittet av HBK-podden Sigges Cirkus in. Sedan dess har många HBK:are lyssnat på dessa poddar om HBK där det har delats ut många "Sigge" och några trevliga gäster har varit på besök. Den här gången har det inte varit någon match men via mobil finns en tränarprofil på plats.
Det är riktig tidig onsdagsmorgon. Hemma hos Lasse Pop ramlar de medverkande in. Först Staffan, sedan Thomas och till sist Martin som förvarnat att han är några minuter sen. 

Staffan är teknikern i gänget och tar fram headseten medan de övriga tar plats vid bordet i Lasses vardagsrum.

Lite trötthetssymptom syns. Staffan tycker det är olidligt tidigt medan Thomas, som uppträdde kvällen innan i Ronneby, har kommit hem sent. Ändå är alla tända när de efter en kort stund sätter igång och pratar om hur dagens avsnitt ska läggas upp. Det är Martin som styr upplägget där man vet att Jens Gustafsson ska ringas upp om tjugo minuter.

Martin har förberett ett avsnitt om första kvalspelet för HBK 1926. Kvalmatcherna diskuteras där "Lille-Petter" och "Fiskarn" kommer upp i samband med de tre drabbningarna med Elfsborg. De poetiska journalisterna på Hallandsposten hade skrivit strofer/dikter i samband med kvalet och som Martin läser upp.

Den första delen om 1926 är över och de fyra diskuterar den första delen. Staffan förbereder för att kunna spela in samtalet med Jens som ska ringas upp från Martins telefon. Staffan är lite osäker på vart högtalaren sitter på telefonen.

Tillsammans diskuterar de fram hur samtalet med Jens ska gå till. Martin ringer upp Jens och efter en kort stund är det konstiga ljud på mobilen. Ögonen blir stora på gänget som undrar vad det är som händer, tills Jens säger att han brygger kaffe som han behöver denna tidiga morgon.


Martin och Staffan under inspelningen av avsnitt 60.

"Då kör vi - välkommen till Sigges cirkus, Jens", säger Lasse innan samtalet börjar ta vid. Jens säger att poddar inte är hans starka sida, varpå Staffan sträcker ut armarna och man ser på kroppsspråket att han menar "varför inte".

Jens framför sina åsikter om HBK:s identitet, förhållandet till Örjans vall, kvalen mot Sundsvall och sina utlandsäventyr. Samtalet med Jens tar strax under en halvtimma innan Lasse avslutar med att ställa den återkommande frågan till Staffan: "vad blir det för avslutslåt i dag".

Inspelningen är över och Thomas vill direkt att Staffan ska redigera bort en felsägning från honom. Gänget reser sig snabbt då det är andra saker som står på programmet, men hinner samtidigt diskutera lite om kommande avsnitt och eventuella gäster.

Dock blir det inga gäster alls under nästa vecka (24) för då kommer gänget att ta lite välförtjänt semester. De kan de vara värda efter att troget presenterat avsnitt vecka efter vecka, såväl efter vinster som förluster, och med samma härliga stämning varje gång. Lite bitterhet ibland men även många skratt som ger stor glädje till alla lyssnare.

Om du inte är trogen lyssnare än så kan du söka efter Sigges Cirkus på Spotify. Avsnitt 60 ligger nu ute.

Tidigare artikel om Sigges Cirkus på HBK:s hemsida.


Nedan en liten presentation av de fyra som tillsammans är Sigges Cirkus.

Staffan Karlsson, producent och f.d. spelare i Alets IK.
- Staffan är ju absolut en avgörande koloss i den här podden då det är han som klipper bort alla de fel vi säger. Han är också motvallskärringen som hela tiden slänger in ett ben som vi andra kan framstå som lite halvkunniga och lite halvsnygga på att bryta ner, mycket uppskattat, enligt Martin.


Lasse och Thomas lyssnar när Jens Gustafsson berättar om sin tränarkarriär.

Lasse Pop, moderator och f.d. ungdomsspelare i HBK men med BK Start som moderklubb.
- Det är med honom allting började, han är själva grundbulten i den här podden. Utan honom hade vi inte suttit här. Just i dag hade vi nog gillat att inte sitta här för det var så väldigt tidigt, men alla andra avsnitt tycker jag om. Han är helt klart avgörande och lite den som styr skutan, han är vår kapten, vår Ante G, säger Staffan.

Thomas Petersson, komiker och HBK-ambassadör.
- Den här podden hade inte varit den där är om inte Thomas varit med. Så många gånger han har räddat oss när jag, Staffan och Martin försöker vara lite småroliga och lyckas inte alls. Thomas är vår boj i etern som de sa i Nile City, menar Lasse.

Martin Nilsson, minnesmästare och gammal ungdomsspelare i HBK.
- Martin är ju betongpelaren som sitter rätt ner i berggrunden. För oss ovetande kan han ha ett ämne som han kan ha jobbat på i tjugo minuter och så kommer det. Det sitter som en smäck för han är så full av kunskap och framförallt minnet givetvis. Han är också en naturbegåvning på att göra något litet till något väldigt stort och underhållande, det är en gåva, säger Thomas.