Matchdax HBK - Trelleborgs FF

Nu kör det i gång igen. Superettan startar och där HBK kommer till matchen som serieledare medan Trelleborgs FF ligger nia i tabellen.

TRE SNABBA TILL MAGNUS HAGLUND

Efter en månads uppehåll startar åter serien i morgon och pågår i stort sett utan uppehåll fram till början på november.
- Det ska bli kul. Nu har vi först varit lediga och sen har vi tränat på väldigt bra sedan den 8 juni och spelat två träningsmatcher, så nu är vi redo för att dra igång igen. 
- Det gör inget för vår del att det är komprimerat utan vi tycker det är roligt att spela match, så vi spelar gärna ofta.

Hur är känslan i truppen inför morgondagen?
- Vi har fått gjort det vi har velat i träningsväg och har fått två bra matcher, fysiska genomkörare. Det har varit två bra fotbollsmatcher som har tvingat upp oss i tempo och våra actions, vi tycker vi är där vi vill vara.
- Till matchen mot TFF är inte Emil Tot Wikström tillgänglig då han har haft problem med en fot och varit kraftigt förkyld. Annars är alla andra mer eller mindre disponibla.

Hur ser du på Trelleborgs FF?
- Det är ett gediget lag med bra spelare på varje plats och som har kapacitet att vara med i toppen. Det blir garanterat en tuff match. Jag tror det blir två lag som båda vill ha initiativet så det blir en kamp, så får vi se om vi är starkare i andrabollsspel som gör att matchen kan förläggas på motståndarnas planhalva.


KÖP BILJETT I FÖRKÖP HÄR!



TRUPPEN (18 man)

1. Malkolm NILSSON SÄFQVIST
2. Thomas BOAKYE
3. Alexander BERNTSSON
4. Andreas JOHANSSON
5. Joseph BAFFO
6. Joel ALLANSSON
8. Jonathan SVEDBERG
9. Villiam DAHLSTRÖM
10. Sadat KARIM
11. Samuel KROON
12. Malte PÅHLSSON
14. Mikael BOMAN
15. Kazper KARLSSON
16. Erik AHLSTRAND
17. Phil OFOSU-AYEH
20. Pontus CARLSSON
21. Andreas BENGTSSON
30. Alexander JOHANSSON


EJ MED I TRUPPEN

7. Simon LUNDEVALL
18. Emil TOT WIKSTRÖM
19. Albin AHLSTRAND
23. Taulant PARALLANGAJ
24. Marcus OLSSON
27. Melvin SJÖLAND
29. Oscar MURRO


I FAROZONEN

Avstängd vid nästa gula kort: Villiam Dahlström



POÄNGLIGAN

3+3 Samuel Kroon

2+4 Sadat Karim

4+0 Joseph Baffo

4+0 Mikael Boman

4+0 Alexander Johansson

1+3 Villiam Dahlström


NOTERAT

DE ELVA SENASTE MATCHERNA som lagen har mött varandra har det blivit mål i. Den senaste matchen på Örjans vall mellan lagen slutade 0-1 efter att TFF gjort ett sent mål i premiärmatchen 2020. Nere på Vångavallen vann HBK med 4-2 samma år.

ERIK AHLSTRAND HAR VUNNIT alla de tre matcherna han spelat mot TFF. För Joseph Baffo och Samuel Kroon är det tvärtom då de bara mött TFF i premiären 2020 och den matchen förlorades.

HBK HAR VUNNIT SJU AV ÅTTA matcher när lagen mött varandra i Superettan. Totalt har HBK vunnit 22 av de 44 matcher lagen har mötts.

TVÅ GAMLA BOLLKLUBBARE återfinns i TFF:s spelartrupp: Anton Tideman och Johan Blomberg. Bland ledarna finns den förre HBK-spelaren Magnus Andersson.

PÅ DE NIO SENASTE MÖTENA i seriespel har HBK vunnit åtta av dem och med den totala målskillnaden 19-6.




Information om pyroteknik finns här.