Matchdax HBK-Utsiktens BK

Trots förlusten senast mot Landskrona BoIS så är HBK i fortsatt serieledning före IK Brage och Utsiktens BK. Det är just de två lagen som är HBK:s kommande motståndare. I morgon kommer nykomlingen Utsiktens BK till Örjans vall. Gör du det med?

TRE SNABBA TILL MAGNUS HAGLUND

Tankar efter matchen mot Landskrona BoIS?
- Vi gör en väldigt stark prestation första timman och där vi borde punkterat matchen till våran fördel. Det var jämnare sista halvtimman och där vi tyvärr drog det kortare strået. Vi tar med oss första timman där vi satte spelet både anfalls- och försvarsmässigt. Sen får vi jobba på att bli effektiva.

Utsiktens BK blir en ny bekantskap. Ett lag som överraskat men som få vet något om. Hur spelar Utsikten?
- Det är ett ganska moget, fysiskt och starkt lag som har en hel del erfarenhet i laget. De ligger trea nu och har presterat som ett lag i toppen. De kommer att försöka pressa oss, så vi kommer att få fullt upp både offensivt och defensivt.

Vad vill du se för matchbild i morgon?
- Vi vill gärna ha bollen hela tiden om det låter sig göras, men så är det inte. Vi vill sätta vår prägel på matchen och vara det spelförande laget.


TRUPPEN (19 man)

1. Malkolm NILSSON SÄFQVIST
2. Thomas BOAKYE
3. Alexander BERNTSSON
4. Andreas JOHANSSON
5. Joseph BAFFO
6. Joel ALLANSSON
8. Jonathan SVEDBERG
9. Villiam DAHLSTRÖM
10. Sadat KARIM
12. Malte PÅHLSSON
14. Mikael BOMAN
15. Kazper KARLSSON
16. Erik AHLSTRAND
17. Phil OFOSU-AYEH
18. Emil TOT WIKSTRÖM
21. Andreas BENGTSSON
23. Taulant PARALLANGAJ
24. Marcus OLSSON
30. Alexander JOHANSSON


EJ MED I TRUPPEN

11. Samuel KROON
19. Albin AHLSTRAND
20. Pontus CARLSSON
27. Melvin SJÖLAND


I FAROZONEN

Avstängda vid nästa gula kort: Joseph Baffo, Jonathan Svedberg och Samuel Kroon



POÄNGLIGAN

2+5 Sadat Karim
3+3 Samuel Kroon

5+0 Alexander Johansson
4+0 Joseph Baffo

4+0 Mikael Boman

1+3 Villiam Dahlström



NOTERAT

FÖR  FÖRSTA GÅNGEN någonsin så möts HBK och Utsiktens BK i en tävlingsmatch. Senast HBK mötte ett helt nytt lag var 2020 när Akropolis var uppe i Superettan som nykomlingar.


OM MIKAEL BOMAN FÅR SPELA så blir det hans 42:a motståndarlag som han möter under sina år i föreningen. Med det är han den som spelat mot flest klubbar i dagens HBK-lag.


PÅ HEMMAPLAN HAR HBK vunnit fyra av sex matcher hittills och har en målskillnad på 11-5. Endast ett av målen har släppts in under första halvlek. Själv har HBK gjort tre mål under första kvarten.


TRE SPELARE HAR SPELAT samtliga minuter i årets seriespel: Malkolm Nilsson Säfqvist, Andreas Johansson och Erik Ahlstrand.


UTÖVER DESSA HAR ÄVEN Sadat Karim spelat samtliga matcher i år. Totalt har HBK använt tjugotvå spelare.


VID FYRTIOÅTTA TILLFÄLLEN har HBK bytt spelare under match, vilket är snitt på 3,7 byten/match. En spelare har blivit både inbytt och utbytt samma match, Emil Tot Wikström borta mot Västerås SK.


I PUBLIKLIGAN LIGGER HBK ETTA med det bästa publiksnittet av alla lag: 2 930. Tvåan Örebro SK har 2 877. Sist i ligan ligger söndagens motståndare Utsiktens BK med blott 238 åskådare i snitt.



Information om pyroteknik finns här.