HBK jobbar inte bara med elitfotboll, vi satsar även på Halmstad! Därför engagerar vi oss i bland annat dessa projekt.

Halmstadmilen

Som en elitförening inom fotboll är HBK starkt sammanknippat med motion och hälsa. Det var en av många anledningar till att vi, i samarbete med huvudpartnern Fem Hjärtan Fastigheter, valde att starta Halmstadmilen – ett lopp som startar och slutar på Örjans vall efter en sväng i city och upplopp längs vackra Nissan.

Vi vill skapa ytterligare en folkfest i Halmstad. Kan det dessutom bidra till att Halmstad, som vi bryr oss så mycket om, blir en friskare stad i långa loppet är mycket vunnet.

2019 går Halmstadmilen av stapeln under Laxacupen, den 27 juli.

Låt hjärtat vara med!
Läs mer på halmstadmilen.se


Laxacupen

Ungdomsturneringen Laxacupen har arrangerats av HBK varje år sedan 1980. Förra året deltog ca 200 lag, och vi fortsätter växa. 2019 är det dessutom 40 årsjubileum för turneringen. 
Vi erbjuder åldersklasserna P11-15 & F11-15

Ta chansen och var en del av fotbollsfesten ni med!

Läs mer på www.laxacupen.se 

Nattfotboll

HBK vill vara en fotbollsklubb med brett engagemang i samhället, allt med utgångspunkt från fotbollen. Vi hoppas vi kan göra stor nytta i samhället genom att skapa relationer, träffas i ett kravlöst sammanhang och göra roliga saker tillsammans.

HBK vill vara en aktiv medspelare i samhället. När vi funderade över detta kom vi fram till att vi ska göra det vi känner till allra bäst, nämligen att spela fotboll. Alla kan ju, med utgångspunkt från sina förutsättningar, spela fotboll. Därför startade HBK Nattfotboll i Halmstad. Den anordnas i området Andersberg som enligt polismyndigheten är ett särskilt utsatt område, karaktäriserat av låg socioekonomisk status och kriminell påverkan på lokalsamhället.

Varje fredag är HBK där, tillsammans med Kris, mellan 20.30-22.30,  en tidpunkt när de flesta skadegörelser och brott sker, och spelar fotboll med dem som bor i området. 50-70 st deltagare är med vid varje tillfälle. Vi bjuder på fika, spelar fotboll och umgås. Det är helt kravlöst utan fokus på prestation eller närvaro. På detta sättet gör vi roliga saker tillsammans, allt runt fotbollen.Lässpelet! 

HBK hjärta läsning 

Ett av HBKs olika CSR-projekt är Lässpelet! - HBK hjärta läsning. Ett samverkansprojekt mellan HBK, biblioteken i Halmstad och SISU. Projektet agerar på flera olika arenor där vi på ett glädjefyllt sätt uppmuntrar barn och unga till en aktiv återhämtning genom läsning. 

Barnens plats på Örjans Vall, Kids Corner, har fått ett minibibliotek med myshörna där du kan läsa om fotboll och supporterskapet. Bibliotekspersonal finns också på plats flera gånger under året för att sprida läslust dela ut bokmärken i form av idolbilder på spelarna och böcker till alla barn. 

Dessutom har HBK lästräffar ute på olika bibliotek i Halmstad, här spelar vi fotboll och läser tillsammans med våra läsande förebilder. 

Den vardagliga verksamheten som sker på Halmstad Arena IP och Kombihallen i och med vår ungdomsverksamhet får ett nytt värdskap, minibibliotek, naturliga mötesplatser och läxläsning. 

HBK verkar för att underlätta och uppmuntra ungdomar och barn till att kombinera idrott och studier genom projektet Lässpelet!

Våra CSR-partners 2019
Många företag sponsrar HBK:s CSR-verksamhet. 
Dessutom sponsrar Castellum, Dina försäkringar, HFAB, Ramirent och Securitas.