Halmstads Bollklubb är en anrik förening med fyra SM-guld i ryggen men HBK är så mycket mer; en breddförening med tio pojklag, fyra flicklag, en verksamhet för parafotboll, damlag som klättrar i tabellsystemet och för våra yngsta en fotbollsskola med start från fem år. HBK erbjuder möjlighet till utveckling och utbildning med fokus på fotboll, som också gör att vi har en av de bästa akademiverksamheterna i Sverige. Vi engagerar oss även på ett tydligt sätt i samhället och skapar olika projekt som gör Halmstad till en bättre stad att leva i. Med ett attraktivt varumärke skapar vi samhällsnytta varje dag. 

Förutom att varje dag engagera barn och ungdomar till att röra på sig hälsosamt jobbar vi med att ge tillbaka till samhället med fotbollen i fokus genom flera olika projekt. Nedan kan du läsa om våra CSR-projekt.
Lässpelet 

Lässpelet är HBK:s projekt tillsammans med biblioteken i Halmstad. Ett nytänkande projekt där två världar möts för att redan vid ung ålder visa barn och ungdomar "viktigheten" med dubbla karriärer. HBK vill tillsammans med biblioteken öka läsglädjen och hitta samarbeten på nya arenor. Spelare från A-laget åker runt i hela Halmstad och har lästräffar på biblioteken med barn i 8-10 årsåldern, vi läser tillsammans och spelar fotboll. 
- 349 fritidsbarn har deltagit på våra organiserade lästräffar med A-lagsspelare. 
- Vi har delat ut över 500 böcker. 


Nattfotboll i Andersberg

På fredagskvällar är HBK på plats i Andersberg för att spela fotboll och umgås med de som bor i området. Projektet har pågått i två år nu och lockar ungdomar i olika åldrar att umgås både på plan och utanför. Det skapar ett umgänge och möjlighet till en meningsfull fritid med världens största spontanidrott. 
- Över 80 aktivitetstillfällen genomförda sedan starten 2017. 

Nu letar vi efter nya ledare till Nattfotbollen för att utöka till Vallås! Är du intresserad kontakta rebecka@hbk.se 


Barnsjukhuset i Halmstad

I flera år har HBK-spelare besökt barnsjukhuset i Halmstad för att umgås med barn och ungdomar i lekterapin. Barnen får också möjlighet att besöka Örjans Vall för att gå på match och träffa spelare men vi åker också ut till sjukhuset för att bland annat klä julgran och skriva autografer, men framförallt för att i enkla former umgås med barn och ungdomar som är inne i en tuff period i livet. Fotbollsproffs på deltid

I samarbete med daglig verksamhet erbjuder HBK deltagare med funktionsvariation att bli fotbollsproffs på deltid. HBK-grupper lär sig träna varierat, komma in i goda vanor och ges möjligheten att kunna träna på arbetstid med handledning. Samarbetet ger utveckling på deltagarnas egna villkor, där en grundpelare är att alla ska ha roligt. På förmiddagarna arbetar daglig verksamhet med olika föreningsuppgifter och på eftermiddagarna lär sig deltagarna om goda vanor genom träning och hälsa. 
- 7 deltagare i veckan 
- Lär sig goda vanor under handledning i vår miljö 
- 4 träningar i veckan

Övrigt

Vi besöker skolklasser, andra klubbar, läger och mycket mycket mer varje år! Nedan ser du ett axplock av våra senaste besök: Vill du höra mer om vår verksamhet, besöka oss på Örjans Vall eller ha besök på just din skola? Kontakta oss på info@hbk.se

Våra CSR-partners 2019 

                              
      
         
       
        

Dessutom sponsrar Castellum, Dina försäkringar, HFAB, Ramirent och Securitas.

Vill du som företag stötta HBK:s CSR-verksamhet? Kontakta marknad@hbk.se