Laxacupen ställs in

Halmstads Bollklubbs styrelse har i samråd med tävlingsledningen tvingats att ställa in årets Laxacupen. Den pågående smittspridningen och de restriktioner som finns när vi nu går in i sommartider medför stora hinder för ett genomförande.

Cupen har genomförts under 40 år sedan starten 1980, då under namnet Domus Sport Cup, men årets pandemi gör att föreningen blivit tvingade att ta detta tråkiga beslut.

- Det känns oerhört jobbigt att behöva ta detta beslut men vi har stor respekt för den pågående pandemin och dess påverkan på vårt samhälle. Även om känslan är tung så konstaterar vi att beslutet i slutändan är det enda rätta, säger cupansvarige Stefan Mildaeus.

 

- Laxacupen som utvecklats till en härlig fotbollsfest har sista veckan i juli blivit ett årligt inslag i vår sommarstad. Saknaden av att se tusentals ungdomar samlas för att spela fotboll på Sannarpsfältet kommer vara stor.

 

Redan nu blickar tävlingsledningen framåt mot 2021 års turnering som kommer att spelas i månadsskiftet juli-augusti 2021.

- Vi ser nu fram mot Laxacupen 2021, då vi tillsammans skall skapa den bästa Laxacupen någonsin. Viljan hos oss som arrangör att bidra till en oförglömlig fotbollsfest har aldrig varit större, säger Stefan Mildaeus avslutningsvis.