Zara Jönsson min 66. 0-3
Arbnora Robeli min 70. 0-4
Moa Karlsson min 79. 0-5

Trots att hårda vindar hade sin inverkan på spelet i dagens match på Tuvasvallen, lyckades HBK ta tre viktiga poäng i bortamatchpremiären mot Trönninge. Dessutom med fem olika målskyttar.

Första minuterna kände lagen på varandra, men därefter lyckas HBK få ett visst övertag trots motvinden. Mycket fint spel på högerkanten, där duktiga Linn Eskilsson rev upp motståndarnas försvar gång på gång. Linn belönades i tolfte minuten med matchens första mål.

Efter detta skapade HBK en hel del chanser som dock inte resulterade i mål. Trönninge IF hade en farlig nick där Emma Orrdal stod för en skicklig räddning.

I 39 minuten satt 2-0 till HBK genom Ella Folkesson efter en trippelchans. I andra halvlek, med vinden i ryggen, lyckades Zara Jönsson göra 3-0 efter att ha haft några hel- och halvchanser tidigare i matchen. 4-0 är en frisparkskanon från Arbnora Robeli.

Moa Karlsson fastställde slutresultatet genom att slita sig loss från Trönninge-försvarare och sätta slutpunkten bakom Trönninges duktiga målvakt.