HBK vidare till kvartsfinal

HBK vidare till kvartsfinal efter att Viktor Granath gjort matchens enda mål i gruppfinalen mot IFK Värnamo.
Värnamo satte fart i inledningen med HBK försvarade sig väl. Värnamo fick ta avslut från avstånd.

I minut 19 hittade Albin Ahlstrand fram till Naeem Mohammed men i bra position sköt Naeem utanför. Två minuter senare farligt för Värnamo men nicken precis utanför stolpen. Birnir Snaer Ingasson hade i den 26:e minuten ett farligt skott, precis utanför stolpen den med.

Viktor Granath gjorde matchens första och till slut visade det sig att det var det enda efter 42 minuter spelade. Naeem Mohammed pressade Värnamomålvakten som passade fel och bollen hamnade hos Viktor Granath som inte gjorde något misstag.

Två minuter senare var det nära att Amir Al-Ammari gjorde 0-2 men hans lyftning över målvakten hanns upp.

I andra blev det mycket tryck mot HBK men man försvarade sig oftast väldigt väl. Några chanser skapade Värnamo fram men en del avslut utanför och några på Tim Rönning.

I 85:e minuten hade Viktor Granath möjligheten att verkligen avgöra matchen men avslutet i mycket bra läge räddades av Värnamomålvakten.

Farligt för Värnamo i minut 95 men nicken på hörnan precis över Tim Rönnings överliggare.

Eftersom HBK vann matchen vann man också gruppen i Svenska Cupen. Nu väntar kvartsfinal. Kvartsfinalerna lottas på måndag kväll.

IFK Värnamo - Halmstads BK, 0-1 (0-0)

Startelva Tim Rönning - Phil Ofuso-Ayeh, Gabriel Wallentin, Joseph Baffo, Vinicius Nogueira - Albin Ahlstrand (Gisli Eyjolfsson, 68), Jonathan Svedberg, Amir Al-Ammari, Birnir Snaer Ingasson (Villiam Granath, 75) - Naeem Mohammed (Joel Allansson, 89), Viktor Granath
Avbytare utan spel Tim Erlandsson, Andreas Johansson, Rasmus Wiedesheim-Paul, Pontus Carlsson, Marcus Olsson, Alex Hall
Mål 0-1 (42) Viktor Granath
Varningar Amir Al-Ammari (62), Naeem Mohammed (88), Jonathan Svedberg (96)