Stark prestation av damlaget

Det var årets första tävlingsmatch i lördags när DM drog igång och Valinge Derome DFF stod för motståndet.

Segersiffrorna blev hela 10–0 med många fina prestationer som låg till grund för resultatet. Det var ett spelsuget HBK som satte fart redan från start och tryckte tillbaka motståndet. En aggressiv press där laget gör det svårt för Valinge Derome att bygga upp några anfall. Julia Annerhult stod för fint spel och gör också tre mål i första halvlek. Lova Tilmaz gör också mål och det står 4 – 0 i halvlek.

Under pausen pratar Andreé Johansson om att inte slå av på takten utan tvärtom, öka tempo i andra halvlek. Nellie Granstam kommer in i paus och det första hon gör är att skjuta en frispark direkt i mål. Sedan gjorde Stina Theander mål på hörna innan Nellie Granstam, efter en hörnvariant, gjorde mål på ett otroligt fint skott. Nora Hultgren flyttas upp som central forward och gör två mål innan Moa Gustafsson fastställer slutresultatet till 10 – 0. Ett väldigt fint spelmål där Moa kombinerar sig fram och placerar bollen säkert i mål.

Det finns såklart mycket att vara nöjd med efter en så klar vinst men det finns också saker att arbeta vidare med, säger HBK-tränaren, Andreé Johansson. Fredrik Andersson fyller i tycker att stämningen i gruppen är väldigt bra där många har tagit ett stort ansvar. Vi har många lagkaptener som klivit fram. Emmy Ecklein gör ett otroligt jobb för gruppen. Nora Hultgren är en fantastisk person som ser alla och ger uppmuntrande kommentarer. Nicolina Svensson har alltid nära till skratt och bidrar på sitt sätt. Lovisa Brogren har ett leende på läpparna hela tiden och ser fantastisk skarp ut. Stina, Nellie, ja hela truppen har slutit sig samman och skapat en fin harmoni tillsammans.

Madeleine Sköld – Ellen W Bolmenius, Stina Theander, Tilde Duphorn, Moa Gustafsson – Ebba Sandgren, Nicolina Svensson, Nora Hultgren – Lova Rehnfors Tilmaz, Julia Annerhult, Lovisa Brogren.

Sanna Karlsson, Elsa Karlsson, Nellie Granstam, Ida Karlsson, Emmy Ecklein.

1 – 0 Julia Annerhult 19:e

2 – 0 Julia Annerhult 24:e

3 – 0 Lova Rehnfors Tilmaz

4 – 0 Julia Annerhult 34:e

5 – 0 Nellie Granstam 50:e

6 – 0 Stina Theander 53:e

7 – 0 Nellie Granstam 55:e

8 – 0 Nora Hultgren 73:e