Cupen tog stopp

Efter en mållös halvlek på Örjans Vall inför över 8000 personer så växlade bortalaget och tillika svenska mästarna upp och vann till slut med 4-0.
En grön matta på Örjans Vall i mitten på mars, cupsemifinal, över 8000 i publiken och regerande svenska mästarna på plats. Härlig inramning över Örjan även om vinden var kall och tilltog allt eftersom matchen spelades.

Bortalaget i ljusblått, Malmö, var laget som drev spelet matchen i genom. I första halvlek fungerade HBK:s försvarsspel bra då gästerna mest var framför och utanför.

HBK skapade ett rejält läge när bollen dök upp hos Viktor Granath 5-6 meter framför mål. Viktor blev nog överraskad och valde att försöka ta två tillslag vilket gjorde att en MFF-försvarare hann få undan bollen. Hade han skjutit på ett kanske det blivit en annan eftermiddag.

MFF:s bästa chans kom i slutet men Busanello blev störd av Albin Ahlstrand och hans avslut gick en bra bit över.

I andra halvlek kom MFF ut med ny fart och tyvärr var de ruggigt effektiva i inledningen av halvleken. 0-1 på hörna i 50:e minuten när Botheim nickade in bollen. 0-2 (53) var dagens vackraste när Lasse Berg Johnsen drog till och skruvade upp bollen i bortre krysset.

Sen slog MFF av lite på takten och HBK hade väl inte riktigt något läge. MFF gjorde 0-3 kom i 70:e minuten på en ny hörna där Kiese Thelin var hetast. Tre minuter senare gjorde Botheim sitt andra och MFF:s fjärde mål för dagen.

Grattis till finalplatsen till Malmö FF och cupäventyret tog slut idag för vårt kära Halmstads BK. Väl mött igen på Örjans Vall under 2024.

Halmstads BK - Malmö FF, 0-4 (0-0)

Startelva Tim Rönning - Phil Ofuso-Ayeh, Andreas Johansson (Gabriel Wallentin, 75), Joseph Baffo, Vinicius Nogueira - Albin Ahlstrand (Marcus Olsson, 75), Joel Allansson, Jonathan Svedberg, Birnir Snaer Ingasson (Rasmus Wiedesheim-Paul, 79) - Viktor Granath, Villiam Granath
Avbytare utan spel Tim Erlandsson, Gustav Friberg, Alex Hall, Pontus Carlsson, Bleon Kurtulus, Måns Andersson
Mål 0-1 (50) Erik Botheim, 0-2 (53) Lasse Berg Johnsen, 0-3 (70) Isaac Kiese Thelin, 0-4 (73) Erik Botheim