Akademikollen vecka 9

Våra akademilag har varit i gång i helgen.

P19

P19 spelade 3-3 hemma mot Helsingborgs IF.

HIF tog ledningen efter 14 minuter på straff, HBK kvitterade fyra minuter senare och HIF tog ledningen igen efter 22 minuter spelade.

HBK kvitterade i minut 77 och tog ledningen i 78:e. HIF fick hjälp med kvitteringen i minut 83 när en HBK:are nickade in en hörna i eget mål.

Den här matchen kan du i helhet i efterhand se på HBK:s sida på fotbollplay.se

HBK P19 - Helsingborgs IF P19, 3-3 (1-2)

Startelva Noa Pastuhovic - Svante Karlsson, Noel Wikström, William Backhausen, Filip Andersson - Linus Abrahamsson, Hugo Rödin (Manfred Nilsson, 85), Isaac Carlsson (Måns Andersson, 60), Marius Lerner (Nikola Vrban, 79) - Lukas Ek (Malte Persson, 71), Viggo Rolfsson
Avbytare utan spel Måns Ramström, Lennox Wyes Pejle
Mål 0-1 (14) straff, 1-1 (18) Marius Lerner (Viggo Rolfsson), 1-2 (22), 2-2 (77) Hugo Rödin (Måns Andersson), 3-2 (78) Viggo Rolfsson (Måns Andersson), 3-3 (83) självmål

P17

Efter en väl genomförd match och säsongens bästa insats lyckas HBK vinna med 4-1 (0-0) då islossningenkommer i andra halvlek.

Det var mycket boll och en hel del skapade målchanser men bollen ville inte in i den första halvleken. Lund stack upp vid fåtal tillfällen och främst på omställningar.

I andra halvlek kunde Oliver Kapsimalis spräcka målnollan till 1-0 och Sam Wijk gjorde 2-0. Lund reducerade till 2-1 men strax därefter kunde Sam Wijk placera in 3-1 och släcka Lunds energi. Dessutom hann även Karl Jönsson avsluta tillställningen efter ett mönsteranfall fint framspelad av Benjamin Krupic till 4-1.

HBK P17 - Lunds BK, 4-1 (2-0)

Startelva Adam Wihed - Leon Krasniqi, Kevin Andersson-Lönnergård, Lennox Wyes-Pejle, Erik Ecklein - Elliot Littorin (Benjamin Krupic, 62), Elliot Magnusson-Thydell, Arvid Holmgren (Elion Zekaj,67), Oliver Kapsimalis (Svante Karlsson, 87) - Jonatan Skantz (Sam Wijk, 67), Leart Asllani (Karl Jönsson, 62)

Avbytare utan spel John Bunnert-König

Mål 1-0 (63) OliverKapsimalis, 2-0 Sam Wijk (Oliver Kapsimalis), 2-1 (82), 3-1 (86) Sam Wijk (Benjamin Krupic), 4-1 (90) Karl Jönsson (Benjamin Krupic)

F17

F17 vann mot Askims BK med 7-0.

P16

P16 spelade borta mot Helsingborgs IF på lördagen.

HBK startade med en hög press och kunde störa HIF högt upp i planen. HBK gjorde 0-1 i minut 18 och gjorde sedan 0-2 efter 38 minuter.

HIF startade bättre i andra och kunde reducera i 57:e minuten. Det blåsvarta HBK gjorde några byten och ökade sedan på ledningen till 1-3 vilket också blev slutresultatet.

Helsingborgs IF P16 - HBK P16, 1-3 (0-2)

Startelva John Wahlund - Zack Pettersson (Oscar Simonsson, 75), Max Holmgren, Eliot Rushiti, Melker Ekenstjärn (Viggo Rödin, 75) - Noah Hallonlöf (Ludvig Arvidsson, 50), Elion Zekaj (Vincent Kabashi, 50), Eric Kjellsson (Elion Zekaj, 70), Benjamin Krupic (Noah Ljungberg, 70) - Sam Wijk (Osman Taher Petersson, 75), Karl Jönsson (Tion Salihu, 65)
Mål 0-1 (18) Karl Jönsson (Benjamin Krupic), 0-2 (38) Sam Wijk (Karl Jönsson), 1-2 (57), 1-3 (74) Sam Wijk (Elion Zekaj)