Vi synar GAIS

Lördagen den 1 juni har HBK:s herrlag den sista matchen föresommaruppehållet i Allsvenskan. Då kommer GAIS till Örjans vall och matchenbörjar kl. 17.30.GAIS har som nykomlingar överraskat och ligger på tredjeplats i tabellen. Detär GAIS bästa start i Allsvenskan på 75 år.

DETALJER

Vad HBK – GAIS

När Lördag 1 juni kl. 17.30

Var Örjans vall

Domare Fredrik Klitte

TV-Sändning max (max.com, tidigare Discovery+)

Biljetter hbk.ebiljett.nu


KLUBBEN

Namn GAIS

Bildades 1894

Allsvenska säsonger 54

Hemsida gais.se

Tränare Fredrik Holmberg

Lagkapten August Wängberg


POÄNGSPELAREN

Jack Cooper Love 5 (4 mål + 1 assist)

Axel Henriksson 5 (3 + 2)


RÖDA OCH GULA

Avstängd vid nästa gula kort: Alexander Ahl Holmström, Amin Boudri, William Milovanovic och Joackim Åberg


SENAST LAGEN MÖTTES

Lagen möttes i seriespel senast den 10 oktober 2020 i Superettan på Gamla Ullevi. Det var under pandemiåret, så matchen spelades utan publik. HBK vann med 3–1. Mikael Boman gjorde två mål i första halvlek och i början av andra halvlek gjorde Andreas Johansson 3–0 till HBK på en hörna. I den 89:e minuten kunde Richard Yarsuvat reducera till 3–1 för GAIS.


KOMMENTAREN

GAIS mötte i lördags BK Häcken i ett Göteborgsderby hemma på Gamla Ullevi och vann med 3–0. Jack Cooper Love, som förra året var på lån i HBK, var inblandad i alla tre målen. I den 4:e minuten passade han bollen till William Milovanovic som från nära håll kunde skjuta in bollen i mål. På tilläggstid i första halvlek nickade Jack in 2–0 på ett bra inlägg från Axel Henriksson och 3–0 gjorde han i den 57:e minuten. Det var GAIS första seger mot BK Häcken sedan 2011.


Efter matchen blev en nöjd GAIS-tränare, Fredrik Holmberg, intervjuad i sändningen från Max och sa det här:

- Det blev ju bra. Matchen blev på det sättet som vi hade hoppats och önskat. Vi vet vilka höjder de har och då gällde det för oss att sätta stopp för det. Det skulle passa oss att matchen skulle lite jobbigare och obekväm för dem och jag tycker att det blev så och det känns bra.

- I division 1 började det med en vinnande känsla och alla är med. Energi från alla, supportrar, alla runt om, ledning och det är ett sådant lugn och harmoni i klubben. Spelarna är helt fantastiska. Alla jobbar stenhårt för varandra varje dag. Vi mår bra just nu men vi vet också att det kan vända snabbt för det är så jämna matcher.

- Nu har vi en ny rolig match att se fram emot.


MATCHFORM

25 maj GAIS – BK Häcken 3 – 0
19 maj GAIS – IF Elfsborg 2 – 1
16 maj Malmö FF – GAIS 1 – 0
11 maj GAIS – Västerås SK 2 – 0
6 maj GAIS – IFK Göteborg 2 – 1
28 april Djurgårdens IF – GAIS 1 – 0 


BORTASTATISTIK
I år har GAIS hittills spelat fem bortamatcher och det har blivit två segrar och tre förluster. Målskillnad 5 – 6. I den senaste bortamatchen förlorade de med 1–0 mot Malmö FF.


SENASTE STARTELVAN 

25 maj mot BK Häcken, hemma – seger (3 – 0) enligt 4-3-3-modellen
Krasniqi – Wängberg (K), Norén, Frej, Wendin Thomasson – Henriksson, Åberg, Milovanovic– Lundgren, Cooper Love, Celik


VISSTE DU ATT …

… nya spelare inför året för GAIS är Edvin Becirovic (IFK Värnamo), William Milovanovic (Utsiktens BK), Amin Boudri (Venezia), Robin Wendin Thomasson (Eskilsminne IF), Harun Ibrahim (Molde FK, lån), Jack Cooper Love (IF Elfsborg, lån), Mohamed Bawa (uppflyttad till A-laget), Kees Sims (Ljungskile SK)


..följande spelare har lämnat GAIS sedan förra säsongen: Julius Lindberg (BK Häcken), Niklas Andersén (slutar), Dino Salihovic (IFK Norrköping, åter efter lån), Viktor Alexandersson (Fässbergs IF), Viktor Krüger (IK Oddevold), Erik Westgärds (Ljungskile, lån), Filip Gustafsson (Norrby IF, lån)