Amor Layouni 5 (2 + 3)

RÖDA OCHGULA

Avstängd vid nästa gula kort: Edward Chilufya, Amor Layouni och Julius Lindberg.

SENAST LAGEN MÖTTES

Lagen möttes senast den 17 september 2023 i Allsvenskan. Det var en målmässigt svängig match. I den 15:e minuten gjorde Mikkel Rygaard 1–0 till Häcken. I början på andra halvlek vände HBK på matchen med två mål på tre minuter. Jack Cooper-Love kvitterade till 1–1 när han från nära håll nickade in bollen efter att Häckens målvakt Peter Abrahamsson enhandsräddat Kazper Karlssons hårda skott.

Tre minuter senare kunde inte Häckenmålvakten rädda Kazpers avslut i det bortre hörnet, 2–1 till HBK. HBK var sedan nära att göra 3–1 när Naeem Mohammed kom i ett friläge och prickade stolpen.

I stället kvitterade Momodou Sonko två minuter senare till 2–2. På tilläggstid fick Häcken en hörna och på den nickade Even Hovland in 3–2 till hemmalaget.

KOMMENTAREN

Häcken hade i söndags en hemmamatch mot Kalmar FF och matchen slutade med en 3–1 vinst för Häcken. Kalmar tog ledningen med 1–0 i den 36:e minuten genom Jacob Trenskow. I slutet på första halvlek nickade Srdjan Hrstic in kvitteringen. På tre minuter i början på andra halvlek avgjorde Häcken matchen genom att göra två mål. Först gjorde Srdjan Hrstic sitt andra mål i matchen när han stötte in bollen efter en retur från ribban och sedan fastställde Mikkel Rygaard slutresultatet till 3–1 när han sköt ett lågt skott vid Kalmarmålvaktens högra stolpe.

Häckens lagkapten Simon Gustafson blev intervjuad eftermatchen i sändningen från Discovery+ och sa det här om lagets insats:

- Lite mixad insats idag. Jag tycker väl att vårt anfallsspel i första halvlek är rätt okej, ungefär så som vi vill ha det. Sen har vi problem med vårt försvarsspel i första.

- Vi har sedan en ganska bra sekvens och gör två mål i början av andra. Efter det tycker jag också att vi har ganska stora problem att de spelar igenom oss och är skickliga i det där. Idag var vi väl tillräckligt vassa för att vinna trots att vi inte spelar jättebra.

BORTASTATISTIK

Förra året i Allsvenskan vann BK Häcken fyra matcher på bortaplan, förlorade åtta matcher och spelade tre oavgjorda matcher. Målskillnaden var 20–21.

I år har Häcken hittills spelat tre bortamatcher och det har blivit två segrar och en oavgjord match. I den senaste bortamatchen vann de med 3–0 mot IK Sirius.