Tuff första kvart ledde till förlust

Djurgården inledde matchen väldigt väl och ledde med 2-0 efter 16 spelade minuter. En rejäl uppförsbacke som man aldrig lyckades komma helt över. En betydligt jämnare andra halvlek dock.
Djurgården började med bollen på Tele2 Arena. Efter nästan två minuter hade de skapat sig en hörna som Jacob Une-Larsson var först på och han tvingade Tim Erlandsson till en räddning. Returen sköt Phil Ofuso-Ayeh ut till en resultatlös hörna.

I den sjunde minuten tog Djurgården ledningen när Gustav Wikheim styrde in Hümmets skarvning på Sabovics inlägg.

Det var mycket Djurgården inledningsvis och hemmalaget var bra. Många bollar som hotade HBK:s straffområde. Amir Al-Ammari gjorde ett viktigt block i den 13:e minuten när Gustav Wikheim kom till avslut. Blocket ut till en resultatlös hörna.

Djurgården gjorde 2-0 på kontring i den 16:e minuten. HBK hade haft ett offensivt inkast där man flyttade upp folk i Djurgårdens straffområde. Djurgården vann bollen, Lucas Bergvall spelade hem till Jacob Widell Zetterström i målet som skickade upp bollen mot en löpande Tokmac Nguen. Nguen var snabbare än Svedberg och fri med Tim Erlandsson placerade han in bollen i mål via stolpen.

Vid runt 25-26 minuter spelade fick HBK upp spelet och andas lite med bollen. Det blev två långa inkast där det andra tog via en djurgårdare i ribban ut till en hörna. Kontring efter hörnan för Djurgården. Nära 3-0 när Wikheim fick bollen på sig.

Ett större bollinnehav och ett par halvchanser började HBK skapa i slutet på halvleken. Detta då på högerkanten. Det blev inget riktigt farligt utav det men tendenser till att luckra upp Djurgårdsförsvaret innan domaren blåste av första halvlek.

En mer jämn andra halvlek utan att någon av lagen skapade något nämnvärt första kvarten. I den 60:e minuten blåste domaren en frispark i en farlig position för Djurgården strax utanför cirkeln vid straffområdet. Lucas Bergvall vid bollen men en fin räddning av Tim Erlandsson. Bollen ut till hörna som HBK försökte kontra på men en bra brytning av Djurgården i närheten av eget straffområde.

Bra anfallsspel av HBK i den 73:e minuten. Man spelade igenom Djurgårdens höga press. Till slut inlägg från Ofuso Ayeh som Villiam Granath stod redo att klippa till på. Birnir Snaer Ingasson hade nog inte sett Granath och tog ner bollen och sköt själv strax över. Nån minut senare nästa islänning med skott över, nämligen Eyjolfsson. Ingasson gick på avslut senare i 81:a minuten. Inga större problem för Jacob Widell Zetterström i Djurgårdsmålet.

Det blev mer spel på Djurgårdens planhalva ju längre halvleken led men utan att HBK skapade något superläge. Djurgården höll ut över de fyra tilläggsminuterna och vann matchen med 2-0.

Djurgårdens IF - Halmstads BK, 2-0 (2-0)

Startelva Tim Erlandsson - Phil Ofuso Ayeh, Gabriel Wallentin, Joseph Baffoe, Vinicius Nogueira - Gisli Eyjolfsson (Albin Ahlstrand, 85), Jonathan Svedberg (Joel Allansson, 76), Amir Al-Ammari, Villiam Granath - Viktor Granath (Birnir Snaer Ingasson, 69), Naeem Mohammed (Rasmus Wiedesheim-Paul, 69)
Avbytare utan spel Tim Rönning, Thomas Boakye, Villiam Dahlström, Gustav Friberg, Alex Hall
Mål 1-0 (7) Gustav Wikheim (Deniz Hümmet), 2-0 (16) Tokmac Nguen (Jacob Widell Zetterström)
Varningar Joseph Baffoe (28), Jonathan Svedberg (63)