Lär känna André Boman

Det går fort när transferfönstret står öppet! André Boman kommer in på lån från IF Elfsborg och stannar resten av säsongen 2024.
Hjärtligt välkommen till Halmstad och HBK André! Hur känns det att vara här? Har du blivit välkomnad på ett bra sätt?

- Tack så mycket och ja, jag har verkligen blivit välkomnad på ett bra sätt. Det trodde jag att jag skulle bli också för man känner att det är en sådan förening, som tar väl hand om en. Har gjort två träningar nu med laget och det känns jättebra. Det är skönt när det klickar med medspelarna både i träning och utanför plan, då blir allt enklare när man ska prestera på match sen. Jag ser verkligen fram emot resten av säsongen nu. 

Vad har du haft för bild av HBK sedan tidigare?

- Jag ser HBK som en väldigt familjär och fin förening med en mysig arena och det är ju en anrik klubb som varit i Allsvenskan i så många år. Mycket därför jag valde att komma just hit. Det har alltid varit tufft som motståndare att komma hit till Örjans vall och möta Halmstad, så det ska bli kul att få vara en del av det nu, som medspelare. Jag tror att det kommer kunna passa mig väldigt bra här. 

Vad kan vi förvänta oss av dig som spelare, vad tror du att du kan bidra med till laget?

- Förhoppningsvis kunna använda min speed på rätt sätt, från att ligga lågt i försvarsspel till att komma på kontringar genom att driva igenom lagdelar. Förhoppningsvis göra lite poäng också!

Huvudtränare Magnus Haglunds ord om spelaren:

- Vi följde André framfört 2022 i Varbergs BoIS där han gjorde en oerhört stark säsong och belönades med en landslagsplats. Han är en väldigt löpstark ytterback, löper från kortlinje till kortlinje hela matchen lång och har en bra teknik. Väldigt goda kvaliteter både defensivt som offensivt. Han har en vilja som smittar av sig och sprider positiv energi omkring sig. Vi är väldigt nöjda att ha André här för resten av säsongen!