Vinicius Nogueira de Oliveira klar för blåsvart

Den brasilianske Vinicius Nogueira de Oliveira skriver på ett fyraårskontrakt. 
Tidigare år har den 22åriga brasilianske Vinicius tillhört Atlético Mineiro och Palmeiras på nivåer upp till U20. Senaste klubben i Brasilien blev Associação Atlética Ponte Preta 2022. Säsongen 2023 spelade Vinicius för Varbergs BoIS där han spelade 20 matcher varav 18 starter. Nu, inför säsongen 2024, skriver han på ett fyraårskontrakt för Halmstads BK.

- Jag är så glad för detta och jag hoppas att det ska bli lyckade år dessa fyra åren. Jag har en bra känsla av klubben redan och har blivit väl omhändertagen sedan jag kom hit, säger Vinicius.

Magnus Haglunds ord om spelaren:

- Vinicius är en spelare som vi såg mycket av förra året i Varbergs BoIS, där han imponerade på mig, genom sin teknik, snabbhet och även inställning i försvarsarbetet. En mångsidig spelare som spelade mest vänsterback men även högerback och kan också flyttas upp på ett yttermittfält. Vet att det är en väldigt professionell och ambitiös kille som passar in i vår mentalitet. Det är en spelare som vi har jobbat på att få in. Vi skriver fyra år och det visar att vi tror på honom på lång sikt. 


Vinicius Nogueira de Oliveira
Födelsedatum: 11 december 2001 (22 år)
Tidigare klubb: Varbergs BoIS
Allsvensk debut: 2023
Allsvenska matcher sammanlagt: 20