Stina Theander flyttas upp till A-truppen

18 åriga Stina Theander, som spelat i HBKs akademi, flyttas nu upp till A-truppen 2024.
Stina började sin fotbollskarriär i Hyltebruks IF som barn. Där spelade hon fram tills hon fick frågan i början av 2023 att börja spela för HBKs akademilag F17. 

- Stina gjorde sin debut under hösten och spelade till sig en ordinarie plats som mittback. Började som anfallare och mittfältare men skolades om under säsongen till mittback och har haft en väldigt bra utveckling. Kommer ta ytterligare steg framåt och kan bli hur bra som helst, säger sportchef Fredrik Andersson om spelaren. 

Stina själv känner sig stolt och glad över uppflyttningen.

- Det känns jätteroligt. Det var inget jag förväntade mig att göra när jag först kom till HBK. Att komma till Halmstad från Hylte var en stor utmaning bara det. Från att träna två gånger i veckan till fyra, fem gånger tillsammans med så duktiga fotbollspelare var en stor omställning. Sen att jag fick chansen att spela med A-laget samma år var en otroligt känsla. Att få spela med så bra medspelare, mot så bra lag, det var stort för mig. 

Stinas insatser under säsongen ledde till att hon blev utsedd till Årets Genombrott 2023.

- Det var helt sjukt. Jag visste att jag var nominerad men jag trodde aldrig att jag skulle bli utsedd. När jag fick höra mitt namn blev jag så nervös, men samtidigt väldigt glad och stolt. 

Vad anser du att du kan bidra med till laget?
- Jag hoppas att jag kan bidra med glädje på både träning och match och till sammanhållningen i laget. På planen vill jag bidra med mycket snack och trygghet. Jag är både snabb och fysisk och vet vad jag gör, så jag hoppas att mina medspelare ska känna sig trygga med att jag är där i backlinjen. 

Stina Theander

Födelsedatum: 2 sept 2006
Position: Mittback
Moderklubb: Hyltebruks IF
Debut: Hösten 2023