Rasmus Wiedesheim-Paul är tillbaka

Efter tre säsonger i norska Rosenborg BK återvänder 24åringen Rasmus Wiedesheim-Paul till HBK. Skriver på för två år.
Rasmus började i BK Astrio men kom som 14åring till Halmstads BK. Han debuterade i Superettan 2016 mot AFC United. Han lånades ut till Landskrona BoIS 2017 och till IFK Värnamo 2018 men förlängde sedan sitt kontrakt med HBK 2019, och tur var väl det. Säsongen 2019 och 2020 i Superettan gjorde Rasmus sammanlagt 32 mål och var en stor bidragande faktor att vi sedan tog oss tillbaka till Allsvenskan 2021. 

Rasmus egna ord om att vara tillbaka i blåsvart:
- Det känns väldigt bra, jag har känt ett tag att det hade varit ett bra alternativ att komma tillbaka till Halmstad. Jag hade en väldigt bra period här innan jag åkte utomlands. Sen är jag ju uppvuxen här vilket såklart bidrar en del. Det ska bli väldigt kul att få spela på Örjans vall igen, säger han och fortsätter.

- Jag har utvecklats ganska mycket sedan jag var här senast, både på och utanför planen. Jag har blivit några år äldre och skaffat på mig lite erfarenhet från utlandet. Känner mig bättre på alla plan egentligen. Mina personliga förväntningar inför säsongen som kommer är att jag kommer tillbaka och vill få fart på karriären igen och bidra till HBK och att vi förhoppningsvis kan få en fin placering i allsvenskan. 


Magnus Haglunds ord om spelaren:
- Det är väldigt roligt att Rasmus är tillbaka i två år framåt. Han var ju här för 3.5 år sedan senast och var då väldigt lyckosam i Superettan under de åren. Rasmus har haft en tid i Rosenborg och har fått möjlighet att utveckla olika delar där i sin tid i Norge. Inte minst så får man jobba mycket med sin fysik när man spelar norsk fotboll och det har gjort honom gott. Det kommer en starkare och bättre Rasmus och det ska bli väldigt spännande att få in i truppen och i vår konkurrenssituation. 

Välkommen tillbaka, Rasmus!