Lasse Jacobsson blir ny assisterande tränare

Lasse Jacobsson, får en kombinerad roll. Fortsatt som scout men största delen som assisterande tränare.
De senaste åren har Lasse jobbat på olika håll med olika roller. Han har varit en del av Janne Anderssons ledarstab som motståndarscout, instruktör på gymnasiet inriktning fotboll och spelarscout för HBK sedan i somras. Nu blir det 100% på Örjans vall och HBK, fortsatt som scout men tar också över rollen som assisterande tränare och ersätter Johan Lindholm som blir utvecklingschef för akademin. 

- Det känns väldigt bra. Efter olika roller på olika håll känns det skönt att nu ha allt på samma ställe, säger Lasse.

Kan du berätta om din tid med svenska landslaget?
- Jag har scoutat motståndare under dessa 7,5 åren och man kan säga att det har varit mycket resande i början fram till pandemin. Sen under och efter pandemin har jag varit med på samlingarna helt och hållet. För att undvika resande kom man överens med alla länder att skicka sina egna inspelningar för att kunna scouta på distans. Det har såklart varit den stora skillnaden under åren. 

Hur känns det att den tiden är över nu då?
- Ja, nu var jag med på Cypern under januariturnén och det kändes som en bra avslutning på den resan. 



Hur känns samarbetet med Magnus än så länge? Har ni arbetat tillsammans förut?
- Det var under förra året som Magnus hörde av sig och frågade om jag skulle kunna tänka mig att ta över delar av hans scouting. Jag känner Magnus sedan tidigare när vi har varit konkurrenter om man säger så. Än så länge känns samarbetet jättebra. 

Vad tänker du att du kommer bidra med som assisterande tränare till laget?
- Att komma in med andra ögon, se det från en annan vinkel. Förhoppningsvis kunna dra nytta av min erfarenhet som scout då man får mycket idéer av att se på alla länder som vi mött med landslaget. Jag tror att jag har klippt över 500 landskamper och sett över 100 landskamper live i olika områden i Europa. Det hoppas jag ska inspirera och vara av nytta. 


Lasse från 2010 när han var i HBK senast, då som huvudtränare.