Seger mot HIF

Tre gånger om ledning krävdes för HBK när man under söndagen vann mot Helsingborgs IF på Bravida Arena i Göteborg. Naeem Mohammed gjorde HBK:s två första mål och Amir Al-Ammari skruvade vackert in segermålet på frispark i minut 90.
HBK var det bollförande laget under första halvlek där bortalaget Helsingborg var småfarliga i omställningarna.

Bollen hamnade direkt i HIF:s mål i matchinledningen men målet blev bortdömt på grund av frispark till HIF i skedet strax innan.

HBK tog dock ledningen efter 23 minuter när Naeem Mohammed fick en passning i bröstet av en motståndarna. Naeem som var placerade inne i straffområdet behövde bara två tillslag totalt för att lägga in bollen i målet fri med målvakten.

Tio minuter senare kontrade HIF in kvittering när Taylor Silverholt nickade in Wilhelm Loepers inlägg. Det skapades inte några mer farliga målchanser under första halvlek.

Birnir Snaer Ingasson levererade ett fint inlägg drygt 10 minuter in i andra halvlek. Granath var bara centimeter ifrån ett ledningsmål. HBK tryckte ner HIF i början av andra och både Ahlstrand och Svedberg gick på skott utifrån.

Ett par minuter senare vände Naeem Mohammed runt i straffområdet och sköt in 2-1. Detta efter passning av Birnir Snaer Ingasson.

HIF hade en farlig chans på hörna ett par minuter senare när bollen flög fram och tillbaka längs mållinjen. Men HBK fick bort bollen till slut.

Farlig frispark för HBK utanför straffområdet efter 77 minuter. Frisparken tog i muren och HIF kontrade. Loeper hittade Muhsin i straffområdet som gjorde 2-2.

HBK fortsatte trycka på efter kvitteringsmålet men det lilla sista fattades.

HIF skapade dock tre jättelägen från samma inläggsfrispark. Första avslutet blev det en styrning på som Rönning reflexräddade på, returen gjorde Rönning ytterligare en räddning på och returen på returen räddade Rönning ut bollen till en resultatlös hörna.

Nytt läge på frispark till HBK strax utanför straffområdet. I samband med frisparken fick HIF-spelaren Benjamin Acquah sitt andra gula kort och blev därmed utvisad. Amir Al-Ammari skulle testa igen precis tidigare och denna gången skruvade sig bollen i mål och 3-2 till HBK i 90:e minuten.

HBK i ledningen för tredje gången denna matchen. Tilläggstid kvar, HIF jagade naturligtvis kvittering och HBK ville spela av tiden vilket HBK lyckades med. Tre poäng i första gruppspelsmatchen i Svenska Cupen 2024.

Halmstads BK - Helsingborgs IF, 3-2 (1-1)

Startelva Tim Rönning - Phil Ofuso-Ayeh, Andreas Johansson, Joseph Baffo (Gabriel Wallentin, 50), Vinicius Nogueira - Albin Ahlstrand (Gisli Eyjolfsson, 67), Jonathan Svedberg (Joel Allansson, 67), Amir Al-Ammari, Birnir Snaer Ingasson - Viktor Granath (Rasmus Wiedesheim-Paul 86), Naeem Mohammed
Avbytare utan spel Tim Erlandsson, Marcus Olsson, Pontus Carlsson, Villiam Granath, Alex Hall
Mål 1-0 (23) Naeem Mohammed, 1-1 (33) Taylor Silverholt (Vilhelm Loeper), 2-1 (60) Naeem Mohammed (Birnir Snaer Ingasson), 2-2 (77) Amar Muhsin (Vilhelm Loeper), 3-2 (90) Amir Al-Ammari