Oavgjort mot Trelleborg

Det blev oavgjort i dagens match i Svenska Cupen mot Trelleborgs FF på hemmaplan. Detta efter att bortalaget tagit ledningen i andra halvleken och sedan HBK kvitterat genom Gisli Eyjólfsson. Det innebär gruppfinal mot Värnamo nästa vecka.
Trelleborg var noggrannare med bollen än HBK i inledningen av matchen. HBK skapade den första riktigt heta målchansen när man vann bollen högt och till slut fick Albin Ahlstrand läge men målvakten lyckades rädda.

Även om Trelleborg kanske var mer spelförande kändes det som HBK var farligare på egen hand under första halvlek. Trelleborgs hetaste chanser kom efter lite knepiga situationer.

I andra lyfte HBK sig. Ett byte i paus när Vinicius Nogueira fick ersatte en Marcus Olsson som inte mådde väl.

Dock gjorde Trelleborg 0-1. Trelleborg hade inkast långt ner på egen planhalva och på något sätt hittade man ut och det blev en typ av kontring. Det avslutades med att Culum kunde skjuta in bollen.

Amir Al-Ammari och frisparkar lärde väl de flesta förra veckan. Efter dryga timmen tvingade han TFF-målvakten till en fin räddning på en frispark. Det kom mera...

HBK satte till ett högre tryck mot TFF. Phil Ofyso-Ayeh nickade i ribban och strax därefter var det dags för Amir Al-Ammaris vänsterfot och frispark igen. Skottet tog i stolpen och en framrusande Gisli Eyjolfsson stötte in returen efter 76 minuter.

Efter målet tappade HBK lite initiativet och Trelleborg kom in i matchen igen. Vardera lag skulle få ett jätteläge där båda räddades på mållinjen. Trelleborg fick sitt läge efter 84 minuter och HBK hade sitt med Eyjolfsson i 90+3. Dock inga fler mål i matchen.

Halmstads BK - Trelleborgs FF, 1-1 (0-0)

Startelva Tim Erlandsson - Phil Ofuso-Ayeh, Andreas Johansson, Gabriel Wallentin, Marcus Olsson (Vinicius Nogueira, 46) - Albin Ahlstrand (Gisli Eyjolfsson, 66), Joel Allansson (Jonathan Svedberg, 66), Amir Al-Ammari, Birnir Snaer Ingasson (Rasmus Wiedesheim-Paul, 86) - Viktor Granath, Naeem Mohammed
Avbytare utan spel Tim Rönning, Joseph Baffo, Villiam Granath, Pontus Carlsson, Alex Hall
Mål 0-1 (49) Armin Culum, 1-1 (76) Gisli Eyjolfsson (Amir Al-Ammari)