Förlust för damerna mot BK Häcken

Damlaget åkte till Gothia Park, Häckens enastående träningsanläggning, för ny träningsmatch.  

BK Häckens andralag, som förra året spelade i Elitettan, kommer från en storseger mot norskt motstånd. Det var en intensiv start på matchen med högt tempo direkt. Häcken tar allt större initiativ och skapar farligheter men HBK lyckas hålla målet fritt från påhälsning. 


I halvlekens absoluta slutskede så lyckas Häcken tvinga fram ett misstag i HBK och gör 1 – 0. Direkt på avspark blåser domaren för halvtidsvila. 


- Lite trist att släppa in ett sådant mål säger HBKs Mattias Hed men de kunde gjort mål på någon annan möjlighet istället och leder rättvist. I paus är det lite frustrerat snack i omklädningsrummet. Målet påverkar såklart och spelarna är missnöjda. 


- Jag tycker vi ligger rätt i positioner men behöver höja kvaliteten något när vi vinner boll, sammanfattar Fredrik Andersson. Det är slitsamt att inte ha mer anfallsfotboll än vad vi har men orkar vi det så finns det möjligheter att skapa målchanser. Tålamod i både försvar och -anfall så kan vi vända detta. 


I andra halvlek är Häcken lika bra och HBK får koncentrera sig på försvarsspel men lyckas sticka upp emellanåt med några anfall. Framåt var Lova Rehnfors Tilmaz den som skapade mest oreda med intensiva löpningar och några avslut som antingen gick strax utanför eller lyckades stoppas av Häckens duktiga målvakt, Kajsa Höglund Jansson. 


Trots två insläppta mål så sitter försvarsspelet hyfsat med bra positioner i de flesta fall. Vi behöver jobba med anfallsspel och vårt eget passningsspel så vi kan ha längre anfall. Moa Gustafsson gjorde en fin match i sin debut från start i damlaget. Det är flera som gör bra insatser och ingen faller ur ramen. 


- Vi är lite få spelare i truppen men håller hög kvalitet och hoppas fortfarande få in någon spelare till innan serien startar. Samtidigt har vi några i vårt F.17 som tar stora kliv och börjar bli redo att prova på spel i damlaget. 


Laget:

Madeleine Sköld – Ellen W Bolmenius, Elsa Karlsson, Stina Theander, Moa Gustafsson – Ebba Sandgren, Nellie Granstam, Nicolina Svensson (60) – Lova Rehnfors Tilmaz, Sanna Karlsson (70), Julia Annerhult (50) 


Avb.Emmy Ecklein (40),Sanna Fredin (70),Tilde Duphorn (30)


1– 0 45:e

2– 0 74:e