Oavgjort för damlaget

Stafsinge IF stod för motståndet när damlaget spelade sin tredje träningmatch för säsongen i lördags på Halmstad Arena.

I motståndarlaget kunde vi se förra årets lagkapten för våra damer, Matilda Johansson och hennes lillasyster Elvira. Även HBKs egen kommunikatör, Lydia Schough spelar för Stafsinge så spelarna på plan känner till varandra ganska väl. 


Det är en jämn match med lite fördel för HBK som skapar några bra tillfällen för avslut. Nicolina Svensson gör också 1 – 0 till HBK efter fint förarbete av Ellen W Bolmenius och Sanna Karlsson. Nicolina har även fler avslut och är den spelare som skapar farligheter med fin teknik och bra skott. 


- Vi saknar några spelare idag men det är intressant att se de unga spelarna få ta ansvar och gör det bra. Klart att vi gärna har med Nellie Granstam som är med landslaget och Lovisa Brogren som var bortrest. Även Lova Tilmaz och Julia Annerhult saknades men det gav möjlighet att testa en ny ung spelare som Ida Karlsson. Ida hoppar in och ser väldigt spännande ut. Fortsätter hon utvecklas så kommer hon konkurrera om en plats i laget, säger Fredrik Andersson. 


I matchens slutskede kvitterar Lydia Schough med ett skott som får en märklig bollbana och ställer Madeleine Sköld i HBK-målet. Madde som annars är säkerheten själv och enkelt plockar ner de bollar som kommer in i vårt straffområde. 


-Vi behöver arbeta lite med vårt offensiva spel, vårt försvarsspel är ganska bra och vi släpper inte till målchanser för motståndarna säger Mattias Hed. 


Stina Theander är en klippa i försvaret tillsammans med Elsa Karlsson, även Emmy Ecklein och Ellen W Bolmenius ser bra ut. I veckan hoppas vi få tillbaka de spelare som varit borta av olika anledningar. Sanna Karlsson fick en smäll på foten och fick utgå men prognosen är god så vi hoppas att även Sanna kan träna på. 


Madeleine Sköld – Emmy Ecklein, Elsa Karlsson, Stina Theander, Ellen W Bolmenius – Nora Hultgren, Ebba Sandgren, Moa Gustafsson – Tilde Duphorn, Sanna Karlsson, Nicolina Svensson. 


Ida Karlsson, Greta Hellgren, Maja Rydén, Sanna Fredin, Lisa Nyholm, Emma Patel. 


1 – 0 Nicolina Svensson 39:e

1 – 1 Lydia Schough 86:e