Akademikollen vecka 8

Det har varit full fart på akademilagen i helgen.

P19

P19 mötte Malmö FF i ligacupen på Stadionområdet nere i Malmö. En relativt jämn match mellan straffområdena men MFF var bättre i de båda straffområden.

MFF gjorde 1-0 (15), 2-0 (23) och 3-0 (24) innan Olle Johansson reducerade i 43:e minuten.

MFF gjorde 4-1 under andra halvlek också där HBK borde gjort något mål på sina fåtal chanser. Rättvis seger för MFF där HBK fick med sig mycket läropengar.

Malmö FF P19 - HBK P19, 4-1 (3-1)

Startelva Måns Ramström - Albin Hyseni (William Backhausen, 70), Noel Wikström, Hjalmar Åberg, Filip Andersson (Svante Karlsson, 85) - Nikola Vrban (Altin Mazreku, 59), Olle Johansson, Manfred Nilsson (Isaac Carlsson, 70), Edmond Berisha - Lukas Ek (Marius Lerner, 82), Linus Abrahamsson Avbytare utan spel Noa Pastuhovic
Mål 1-0 (15), 2-0 (23), 3-0 (24), 3-1 (43) Olle Johansson, 4-1 (58)

P17

P17 har spelat dubbla matcher i veckan. Först träningsmatch mot BK Astrios P19 och sedan ligacupen mot Falkenberg i helgen.

Träningsmatchen under onsdagen mot BK Astrio P19 slutade 2-2.

Första halvleken var relativt jämn spelmässigt. Astrio något större och starkare i närkamper och stundtals bra bolltrillande. Man straffade också HBK först på en fast situation till 1-0 och sedan några minuter senare på ett friläge där man kunde placera in 2-0, bakom provspelande Hugo Granlinger från Nässjö som inte kunde göra något åt de båda målen. 2-0 även i paus.

I den andra halvleken höjer sig HBK ordentligt i många bitar och man lyckas också göra 2-1 och 2-2 redan innan 70:e minuten. Fanns bud på något mer mål i slutet av matchen men resultatet stod sig.

HBK P17 - BK Astrio P19, 2-2 (0-2)

Startelva Hugo Granlinger - Elliot Littorin, Kevin Andersson-Lönnergård (Max Holmgren, 70), Lennox Wyes-Pejle (Svante Karlsson, 45), Erik Ecklein – Erik Kjellsson, Elliot Magnusson-Thydell, Vincent Kabashi (Elion Zekaj, 60), Benjamin Krupic (Oscar Simonsson, 73) – Sam Wijk (Tion Salihu, 60), Olle Andersson- Wramneby (Karl Jönsson, 60)

Avbytare utan speltid Adam Wihed

Mål 0-1 (19), 0-2 (25), 1-2 (68) Kevin Andersson-Lönnergård (Elion Zekaj), 2-2 (70) Benjamin Krupic (Erik Kjellsson)

Efter en slarvig och lite ofokuserad första halvlek mot Falkenberg så var ställningen 0-0 i paus.

Spelmässigt bättre stundtals i andra halvlek och HBK lyckas vinna med 3-1 när matchen är slut.

Falkenbergs FF P17 - HBK P17, 1-3 (0-1)

Startelva Adam Wihed - Svante Karlsson, Kevin Andersson-Lönnergård, Lennox Wyes-Pejle, Erik Ecklein - Elliot Littorin (Zack Pettersson, 70), Elliot Magnusson-Thydell, Erjon Kasumi (Arvid Holmgren, 45), Oliver Kapsimalis (Benjamin Krupic, 70)- Karl Jönsson (Tion Salihu, 80), Olle Andersson- Wramneby (Leart Asllani, 65)

Mål 0-1 (46) Karl Jönsson (Svante Karlsson), 1-1 (48), 1-2 (78) Karl Jönsson (Kevin Andersson Lönnergård), 1-3 (90) Svante Karlsson

F16

F16 träningsspelade borta mot IFK Göteborg under söndagen och förlorade matchen med 4-0.

P16

HBK tog emot Gais under lördagen i andra omgången i Ligacupen.

Det var en jämnförsta halvlek, med få målchanser åt båda hållen. Men i minut 41 kan Gais kontra in 0-1.

Andra halvlek var även den jämn. Gais ökade på till 0-2 i minut 60. Efter det så hade HBK några heta målchanser, bl. a. en stolpträff samt skott tätt utanför den samma.

Matchen slutade 0-2.

HBK P16 - GAIS P16, 0-2 (0-1)

Startelva John Wahlund - Oscar Simonsson (Zack Gustafsson, 60), Max Holmgren, Eliot Rushiti, Melker Ekenstjärna (Tion Salihu, 82) - Eric Kjellsson (Viggo Rödin, 65), Elion Zekaj, Vincent Kabashi, Benjamin Krupic (Jakob Barkstedt, 73) - Sam Wijk, Tion Salihu (Noah Hallonlöf, 60)

Mål 0-1 (41), 0-2(60)

P15

P15 spelade under lördagen borta mot Onsala BK:s P17 i en match man förlorade med 3-1.