Akademikollen vecka 7

Det var full fart med matcher för akademilagen i helgen.

P19

P19 var det spelförande laget hemma mot Trelleborgs FF och blåsvart hade ett litet övertag även i målchanser. Det stod dock 0-0 i paus.

Trelleborg tog ledningen när HBK slarvade i en defensiv omställning efter 76 minuter. HBK jagade kvittering och man borde gjort den tidigare än vad man gjorde. Linus Abrahamsson kvitterade i 91:a minuten men stora lägen fanns innan dess.

HBK P19 - Trelleborgs FF, 1-1 (0-0)

Startelva Noa Pastuhovic - Emir El-Kathemi, Hjalmar Åberg, William Backhausen, Filip Andersson (Albin Hyseni, 81) - Isaac Carlsson (Linus Abrahamsson, 66), Olle Johansson, Manfred Nilsson (Hugo Rödin, 66), Altin Mazreku (Nikola Vrban, 86) - Malte Persson (Edmond Berisha, 66), Viggo Rolfsson
Avbytare utan spel Måns Ramström, Lukas Ek
Mål 0-1 (76), 1-1 (91) Linus Abrahamsson

P17

HBK gjorde både 1-0 och 2-0 tidigt i matchen och hade kontroll på spelet. Hemmalaget kunde även göra 3-0 innan pausvisslan gick.

I den andra halvleken började man också bra och lugnt i spelet med boll. 4-0 kom också det tidigt efter ett fint anfall hela vägen nerifrån. Efter det målet slappnade hemmalaget av lite väl mycket och Sandsbro kunde göra mål på en hörna och även dagens finaste mål när deras spelare sköt bollen rakt i krysset utifrån och fastställde resultatet till 4-2.

HBK P17 - Sandsbro AIK P17, 4-2 (3-0)

Startelva John Bunnert-König - Svante Karlsson, Kevin Andersson-Lönnergård (Max Holmgren, 62), Lennox Wyes-Pejle, Erik Ecklein - Elliot Littorin, Vincent Kabashi, Elion Zekaj, Oliver Kapsimalis - Karl Jönsson, Leart Asllani (Olle Andersson-Wramneby, 62)

Avbytare utan speltid Adam Wihed, Arvid Holmgren

Mål 1-0 (8) Karl Jönsson (Vincent Kabashi), 2-0 (13) Elliot Littorin (Oliver Kapsimalis), 3-0 (42) Oliver Kapsimalis, 4-0 (50) Oliver Kapsimalis (Karl Jönsson), 4-1 (70), 4-2 (81)

F17

F17 slog Helsingborgs IF dito med 2-1 efter mål av Lova Renfors Tilmaz och Stina Theander. Man vände 0-1 till 2-1 under de sista fem minuterna.

P16

P16 åkte till Kalmar på lördagen för sin blott andra matchen för året, då de två senaste matcherna blivit inställda pga snötäckta planer. Kalmar var lite hetare men för den delen skapade dom inga direkta målchanser i inledningen. HBK tog över i mitten av halvleken och skapade några halvchanser. 0-0 i halvtid.

Kalmar gjorde 1-0 på hörna, tidigt i andra halvlek. HBK hade några heta lägen att kvittera, bla ett friläge från halva plan men målvakten räddade. Det blir inga fler mål i matchen.

Kalmar FF P16 - HBK P16, 1-0 (0-0)

Startelva John Wahlund (Theodor Andersen, 46) - Zack Pettersson, Gustav Buhre, Albnor Morina, Melker Ekenstjärna - Noah Hallonlöf (Viggo Rödin, 65), Love Eriksson (Oscar Simonsson, 62), Eric Kjellsson (Noah Hallonlöf, 80), Benjamin Krupic (Abdishakur Abdirashid Hirsi, 65) - Sam Wijk, Tion Salihu

P15

P15 spelade träningsmatch borta mot Borstahusens BK under lördagen. HBK vann med 2-1 efter att man tidigt kommit i underläge i matchens första minut. Osman Taher Petersson kvitterade efter 15 minuter och efter 59 minuter gjorde Adam El Hamaouindi 1-2 på straff som blev slutresultatet.