Målrik första halvlek ledde till ny trea

HBK rivstartade och ledde med två mål efter bara sex spelade minuter. Dessutom gjorde man trean innan paus. Värnamo tröstmålade med en kanonträff i andra men 1-3 och tre nya poäng för HBK.
HBK tog ledningen i den femte minuten när Svedberg, på frispark, passade till Vinicius Nogueira som lyfte in bollen. Bollen kom hela vägen fram till Marcus Olsson som använde vänstern för att smälla in ledningsmålet.

Bara minuten senare spelade Vinicius Nogueira fram till sitt andra mål. Hans inspel mellan IFK Värnamos målvakt och backlinje kom fram till Naeem Mohammed som rakade in 0-2.

Efter inledning hade IFK Värnamo mycket boll men mestadels på mittplan utan att skapa något särskilt.

Istället fick HBK ett inkast uppe vid ena hörnflaggan. Phil Ofuso Ayeh kastade, Marcus Olsson skarvade och Naeem Mohammed rakade in. 0-3 i paus.

Matchbilden blev än mer att Värnamo hade bollen än i första. HBK hade ju direkt ingen anledning att attackera framåt och man var mycket trygga i sitt försvarsspel.

I den 72:a minuter reducerade IFK Värnamo när Victor Bergh dribblade och tryckte upp ett kanonskott i bortre krysset. Tim Rönning fick göra en fin räddning på en Värnamohörna på tilläggstid.

Andra raka segern och tre nya poäng.

IFK Värnamo - Halmstads BK, 1-3 (0-3)

Startelva Tim Rönning - Phil Ofuso Ayeh, Joseph Baffo, Gabriel Wallentin, Marcus Olsson (Bleon Kurtulus, 74), Vinicius Nogueira (Thomas Boakye, 74) - Joel Allansson, Jonathan Svedberg, Villiam Granath - Viktor Granath (Gisli Eyjolfsson, 68), Naeem Mohammed (Alex Hall, 87)
Avbytare utan spel Tim Erlandsson, Birnir Snaer Ingasson, Albin Ahlstrand, Gustav Friberg, Rasmus Wiedesheim-Paul
Mål 0-1 (5) Marcus Olsson (Vinicius Nogueira), 0-2 (6) Naeem Mohammed (Vinicius Nogueira), 0-3 (44) Naeem Mohammed (Marcus Olsson)