Akademikollen vecka 16

Dubbelmöte mot IFK Norrköping för de äldsta pojkarna men även matcher för F17, P16 och P15.

P19

P19 tog sin första trepoängare efter tre raka oavgjorda matcher när man slog IFK Norrköping på hemmaplan under lördagen med 3-2.

HBK var de bättre laget från start men IFK stack på kontring och gjorde 0-1 efter 17 spelade minuter. Hemmalaget i blått fortsatte dock och Viggo Rolfsson kunde raka in Edmond Berishas retur till 1-1 efter 28 minuter.

”Peking” gjorde sedan 1-2 i 61:e minuten i en andra halvlek som var mer jämn. HBK kvitterade när Edmond Berisha denna gång var sist på bollen med sin panna (65). I den 69:e minuten lyfte Filip Andersson in en fin frispark som Noel Wikström kunde bredsida in till 3-2. HBK höll undan och nu väntar Hammarby på bortaplan på lördag.

HBK P19 – IFK Norrköping P19, 3-2 (1-1)

Startelva Noa Pastuhovic – Albin Hyseni (Emir El-Kathemi, 67), Noel Wikström,William Backhausen, Filip Andersson – Linus Abrahamsson (Malte Persson, 89), Manfred Nilsson, Olle Johansson, Marie Lerner (Altin Mazreku, 67) – Edmond Berisha (Lukas Ek, 75), Viggo Rolfsson
Avbytare utan spel Måns Ramström, Hjalmar Åberg, Isaac Carlsson
Mål 0-1 (17), 1-1 (28) Viggo Rolfsson (Edmond Berisha), 1-2 (61), 2-2 (65) Edmond Berisha (Viggo Rolfsson), 3-2 (69) Noel Wikström (Filip Andersson)

P17

P17 hämtar upp 0-2 underläge och visar stor moral till 2-2 i en tuff match mot Norrköping på lördagen.

I första halvlek har hemmalaget det ganska tufft och får slita när Norrköping sätter intensiv press. Man löser inte riktigt speluppbyggnaden och slarvar dessutom lite i tekniken och passningsspelet. Norrköping leder rättvist i paus med 0-1.

Betydligt bättre andra halvlek även om Norrköping också gör 2-0 så lyckas HBK först göra 2-1 genom Jonatan Skantz fint assisterad av Leon Krasniqi. Därefter sätter Ludvig Arvidsson 2-2 med ett vänsterskott intill bortre stolpen. Rättvist resultat sett över två halvlekar i en bra P17-match.

HBK P17 – IFK Norrköping P17, 2-2 (0-1)

Startelva John Bunnert-König- Leon Krasniqi (Karl Jönsson, 80), Kevin Andersson-Lönnergård (Lennox Wyes-Pejle, 45), SvanteKarlsson, Erik Ecklein - Ludvig Arvidsson, Elliot Magnusson-Thydell (Love Eriksson, 80), Arvid Holmqvist (Erjon Kasumi, 60), Oliver Kapsimalis - Jonatan Skantz (Sam Wijk, 80), Leart Asllani (Elliot Littorin, 60)

Avbytare utan speltid Adam Wihed

Mål 0-1 (17), 0-2 (58), 2-1 (77) Jonatan Skantz (LeonKrasniqi), 2-2 (81) Ludvig Arvidsson (Sam Wijk)

F17

F17 förlorade på söndagen borta mot Helsingborgs IF med 1-0.

P16

En jämn första halvlek, med oavgjort, 1-1 i paus.

HBK fick träff i det mesta i inledningen av andra halvlek, där HBK går från 1-1 till 7-1 på 20 minuter. Slutresultatet skrivs till 8-3.

HBK P16 -Trelleborgs FF, 8-3, (1-1)

Startelva John Wahlund - Ludvig Ek (Oscar Simonsson, 55), Eliot Rushiti, Lukas Valsted, Melker Ekenstjärna - Tion Salihu (Noah Hallonlöf, 70), Love Eriksson, Eric Kjellsson (Ludwig Arvidsson, 70), Zack Pettersson (Noah Ljungberg, 70) - Sam Wijk, Karl Jönsson

Avbytare utan speltid Max Holmgren

Mål 0-1 (8),1-1 (42) Sam Wijk (Tion Salihu), 2-1 (50) Tion Salihu (Sam Wijk), 3-1 (51) Karl Jönsson (Sam Wijk), 4-1 (52) Tion Salihu (Sam Wijk), 5-1 (55) Sam Wijk (Karl Jönsson), 6-1 (60) Sam Wijk, 7-1 (69) Karl Jönsson (Sam Wijk), 7-2 (71), 8-2 (77) Sam Wijk (Karl Jönsson), 8-3 (90)