Akademikollen vecka 14

Nu är alla nationella serie för sexton år och uppåt igång för både flickor och pojkar.

P19

Under första halvlek var AIK det något bättre lagen och ”Gnaget” tog också ledningen i första halvlek. I andra halvlek blev HBK mer hotade i sitt passningsspel och tog över lite granna. Viggo Rolfsson kvitterade efter ett fint och snabbt anfall som började nere vid egen hörnflagga.

P19 står på två poäng efter två omgång i P19-Allsvenskan.

AIK P19 – HBK P19, 1-1 (1-0)

Startelva Måns Ramström – Filip Andersson, Noel Wikström, Hugo Rödin, HjalmarÅberg – Edmond Berisha (Linus Abrahamsson, 66), Olle Johansson, ManfredNilsson, Altin Mazreku (Marius Lerner, 71) – Malte Persson (Lukas Ek, 82),Viggo Rolfsson
Avbytare utan spel Noa Pastuhovic, William Backhausen, Isaac Carlsson, Albin Hyseni
Mål 1-0 (35), 1-1 (61) Viggo Rolfsson (Altin Mazreku)

P17

Seriepremiär och längsta matchen direkt för P17 som fick med sig 2-2 efter en jämntillställning.

ÖSK gör 1-0 efter 19 min och inleder matchen med en del bollinnehav. Kvitteringen kom dock omgående genom Jonatan Skantz som nickar in Leon Krasniqis fina inlägg. HBK har dessutom ett par fina lägen med ÖSK målvakten kunde avvärja. ÖSK hinner också missa en straff precis innan paus.

Andra halvleken startar HBK bra och har ett bättre ordnat spel. Men det är genom en fin omställning man gör 2-1 genom Ludvig Arvidsson fint assisterad av Oliver Kapsimalis. HBK försvarar sig bra därefter och ÖSK har svårt att skapa farliga lägen. Men 2-2 kommer i den 72:e på ett skott från deras vänstersida. Matchen slutar 2-2 vilket känns relativt rättvist i denna premiär.

Örebro SK P17 – HBKP17, 2-2 (1-1)

Startelva Adam Wihed - Leon Krasniqi, Kevin Andersson-Lönnergård, Svante Karlsson, Erik Ecklein - Elliot Littorin, Elliot Magnusson-Thydell, Arvid Holmqvist (Vincent Kabashi,65), Oliver Kapsimalis - Ludvig Arvidsson (Leart Asllani, 75), JonatanSkantz (Karl Jönsson, 75)

Avbytare utan speltid John Bunnert-König, Lennox Wyes-Pejle, Erik Kjellson, Benjamin Krupic

Mål 1-0 (19), 1-1(22) Jonatan Skantz (Leon Krasniqi), 1-2 (54) Ludvig Arvidsson (OliverKapsimalis), 2-2 (72)

F17

F17 förlorade premiären i SM för flickor 17 år borta mot Malmö FF med 3-2. HBK:s målskyttar var Elisa Codrino och Lisa Nyholm.

P16

P16 hade hemmapremiär i fredags mot Östers IF.

Det var en jämn matchinledning där HBK skapade ett friläge efter 8 minuter. I minut 12 gör Sam Wijk 1-0 och Vincent Kabashi trycker in bollen i bortre krysset till halvtidsresultatet 2-0 i minut 26.

HBK gör ytterligare ett mål genom Benjamin Krupic till 3-0, vilket blev slutresultatet.

HBK P16– Östers IF P16, 3-0 (2-0)

Startelva John Wahlund - Zack Pettersson (Noah Ljungberg, 72), Gustav Buhre (Eliot Rushiti, 72), Eric Kjellsson, Oscar Simonsson (Ludvig Ek, 75) - Benjamin Krupic (Noah Hallonlöf, 72), Vincent Kabashi (Melker Ekenstjärna, 60), Love Eriksson, Elion Zekaj - Sam Wijk (Tion Salihu, 65), Karl Jönsson,

Avbytare utan speltid Theodor Andersen

Mål 1-0 (12) Sam Wijk (Karl Jönsson), 2-0 (26) VincentKabasi (Elion Zekaj), 3-0 (65) Benjamin Krupic (Sam Wijk)