Viktig seger mot Sirius

HBK tog en viktig seger på lördagseftermiddagen när man tog tre hemmapoäng mot Sirius efter 2-1. Detta efter första hemmasegern sedan 1-0 mot BK Häcken i maj. Målskyttar idag var Jack Cooper-Love och Naeem Mohammed.
Sirius ägde mycket boll matchen igenom men det var mycket spel framför HBK:s lagdelar. HBK skapade första chansen när Phil Ofuso-Ayeh skickade in ett inlägg och bollen hamnade hos Joel Allansson i andrafasen men hans skott styrdes väl av David Mitov Nilsson i Siriusmålet.

Därefter läge för Sirius. Marcus Olsson trodde han hade mer tid på mittplan men blev av med bollen och därmed friläge för Wessam Abou Ali men han valde att försöka chippa över Marko Johansson men chippen höll dålig kvalitet och det syntes snabbt på Örjans Vall att den var ofarlig.

Jack Cooper-Love kunde gjort 1-0 med femton minuter spelade när Phil Ofuso-Ayeh hittade ytterligare ett inspel in mot mål. Jacks avslut gjorde Mitov Nilsson en briljant benparad på.

I slutet på halvleken visade HBK upp två riktigt fina anfall. Efter spelvändning från Boakye på vänstersidan till Phil Ofuso-Ayeh på högersidan. Phils inlägg satte Cooper-Love bollen på och skarvade in 1-0 i bortre hörnet av målet.

Ett par minuter senare kontrade HBK. Jack Cooper-Love utmanade backlinjen och stack in bollen i djupled till Naeem Mohammed som rundade målvakten och gjorde 2-0.

Sirius reducerade efter paus efter att Tashreeq Matthews klackat ett inlägg bakom stödjefoten till 1-2.

Visst var det mycket Sirius med boll men de lyckades aldrig skapa den där riktigt farliga chansen under de dryga 35 minuterna + fem minuters tillägg. Därav tre poäng till HBK och HBK upp på 29 poäng efter 22 omgångar.

Halmstads BK - IK Sirius, 2-1 (2-0)

Startelva Marko Johansson - Phil Ofuso-Ayeh, Andreas Johansson, Gabriel Wallentin, Marcus Olsson - Erik Ahlstrand, Joel Allansson (Jonathan Svedberg, 90+4), Amir Al-Ammari, Thomas Boakye - Jack Cooper-Love (Villiam Granath, 73), Naeem Mohammed (Viktor Granath, 66)
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Kazper Karlsson, Gustav Friberg, Benjamin Hjertstrand, Albin Ahlstrand, Pontus Carlsson
Mål 1-0 (43) Jack Cooper-Love (Phil Ofuso-Ayeh), 2-0 (45+3) Naeem Mohammed (Jack Cooper-Love), 2-1 (53) Tashreeq Matthews (Aron Bjarnasson)
Varning Erik Ahlstrand (32), Phil Ofuso-Ayeh (77)