Vi synar: Djurgårdens IF

Lördagen den 30 september har HBK:s herrlag match i huvudstaden när de möter Djurgårdens IF på Tele2 Arena.

När lagen möttes på Örjans vall i april, så vann HBK med 2–0 efter mål av Gabriel Wallentin och Erik Ahlstrand.

SENASTE STARTELVAN

24 september mot AIK, borta – förlust (2–0)

Widell Zetterström – Johansson, Larsson, Danielson, Dahl – Finndell, Schüller, Eriksson (K) – Radetinac, Gurbanli, Wikheim

Avstängd vid nästa gula kort:

Marcus Danielson, Magnus Eriksson, Hampus Finndell, Carlos Gracia och Rasmus Schüller

27 augusti Djurgårdens IF – Degerfors IF 4–1
23 augusti Sandvikens IF –Djurgårdens IF 1–5 (Svenska cupen)
20 augusti Malmö FF – Djurgårdens IF 0–0

KOMMENTAREN

I förra omgången mötte Djurgården AIK i ett stockholmsderby på Friends Arena inför 41 327 åskådare. AIK vann med 2–0 och dominerade större delen av matchen och hade många målchanser. Ioannis Pittas gjorde båda målen för AIK.

Kim Bergstrand, som är en av Djurgårdens huvudtränare, sa det här om matchen i sändningen från Discovery+:

- Det är en motståndare som gör en väldigt bra match. AIK är bättre än oss i alla delar och gör det svårt för oss. Vi klarar inte av att hantera det presspelet. Sett över 90 minuter är AIK klart bättre än oss.

- Vi är väldigt passiva när vi själva har bollen. Det är inte tillräckligt mycket spelglädje. Vi löper inte tillräckligt. Det är tekniska moment som är för dåliga och det blir en stress i det och sedan tar man ett dåligt beslut till.

HEMMASTATISTIK

Djurgårdens IF har spelat tolv hemmamatcher i Allsvenskan 2023 och de har nio vinster, två förluster och en oavgjord match. De har bara Häcken före sig i hemmatabellen. I den senaste hemmamatchen mot IFK Värnamo förlorade de med 2–1. Ajdin Zeljkovic gjorde 1–0 till Värnamo i den 5:e minuten. I början av andra halvlek kvitterade Hampus Finndell för Djurgården men Värnamo tog hem segern när Ajdin Zeljkovic i den 69:e minuten gjorde sitt andra mål och 2–1 till Värnamo.