Uddamålsförlust på Hisingen

Det blev en svängig match resultatmässigt när BK Häcken tog emot HBK på Bravida Arena på Hisingen. Häcken hade ledningen med 1-0 i paus men två snabba av HBK i inledningen av andra vände matchen. Tyvärr vände Häcken tillbaka till 3-2.
HBK hanterade matchen bra under första kvarten. Naeem Mohammed hittade ett fint tidigt inlägg som Thomas Boakye nickade på uppstuds strax över i minut 8.

1-0 till Häcken kom dock efter 15 spelade minuter. Häcken rullade utanför HBK:s straffområde och Mikael Nygaard Jensen
 gick på avslut. Bollen gick igen två försök till HBK-täck in i bortre hörnet bakom Marko Johansson.

Samme Rygaard Jensen gick på tungt avslut minut 45 men det avslutet tog i ribban.

Amir Al-Ammari tvingade Peter Abrahamsson till en enhandsräddning ut till en resultatlös hörna direkt i avrundningen av första halvlek. Det var början på en hel del HBK-chanser.

Efter 50 spelade minuter kvitterade HBK. Naeem Mohammed fick komma rättvänd framför Häckens backlinje. Han spelade fram Kazper Karlsson som inne i straffområdet avlossade bössan och tvingade Peter Abrahamsson till en ny enhandsräddning. Returen gick i en båge mot bortre stolpen och där kom Jack Cooper-Love och nickade in bollen i tom kasse.

Kazper Karlsson var i farten igen i den 53:e minuten. Kazper kom drivade in i från höger i straffområdet och sköt. Bollen hittade in i det bortre hörnet och 1-2 till HBK.

Marcus Olsson träffade Naeem Mohammeds panna i minut 61. Från en handfull meter nickade tyvärr Naeem över.

I minut 77 vann Jack Cooper-Love och Jonathan Svedberg bollen högt upp på Häckens planhalva. "Jonte" frispelade Naeem Mohammed som sköt i stolpen. Jätteläge att göra 1-3 för HBK.

Istället sköt Momodou Sonko 2-2 två minuter senare med en rejäl bössa upp i första krysset. Det blev även farligt på ett inlägg fem minuter senare men bollen gick strax utanför.

Naeem Mohammed testade sedan Peter Abrahamsson igen efter 87 spelade minuter. HBK ställde om och Naeem sköt tyvärr rakt på Häckenmålvakten.

91:e minuten lite kalabalik i HBK:s straffområde. Jacob Barrett Larsen tvingade Marko Johansson till en benparad och Tobias Sana sköt igen på returen men HBK-täck ut till hörna. På den efterföljande hörnan nickade Even Hovland in 3-2 till Häcken när han i förstaytan skarvade bollen i en båge in i bortre hörnet.

BK Häcken - Halmstads BK, 3-2 (1-0)

Startelva Marko Johansson - Phil Ofuso-Ayeh, Joseph Baffo, Andreas Johansson, Marcus Olsson - Kazper Karlsson (Jonathan Svedberg, 74), Joel Allansson, Amir Al-Ammari, Thomas Boakye (Villiam Granath, 90+2) - Naeem Mohammed (Viktor Granath, 89), Jack Cooper-Love
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Gabriel Wallentin, Gustav Friberg, Benjamin Hjertstrand, Albin Ahlstrand, Pontus Carlsson
Mål 1-0 (15) Mikael Rygaard Jensen (Akoua Romeo Amane), 1-1 (50) Jack Cooper-Love (Kazper Karlsson), 1-2 (53) Kazper Karlsson (Amir Al-Ammari), 2-2 (79) Momodou Sonko (Simon Gustafsson), 3-2 (90+1) Even Hovland (Mikael Nygaard Jensen)