Tung förlust i slutminuterna

Det blev en tung förlust på hemmaplan inför 5277 åskådare när Elfsborg vann med 0-1. Detta i en match där HBK var det klart bättre laget i första halvlek och det något bättre laget i den andra halvleken.
HBK styrde spelet men det hände inte mycket första halvtimmen. Jack Cooper-Love fick på ett tungt skott som träffade Marcus Olsson lite olyckligt men Marcus lyckades fånga upp bollen men hans avslut gick retligt decimetern utanför stolpen.

Naeem Mohammed kom runt på vänsterkanten och serverade Erik Ahlstrand i straffområdet. Eriks bredsida tog i ribban och ner på mållinjen.

Dessutom lurade Naeem Mohammed alla Elfsborgare men även alla HBK:are när i slutskedet av halvleken dribblade sig runt och satte in en farlig, farlig boll men ingen kom dit.

Elfsborg flyttade upp spelet lite mer i andra och det dröjde till 57:e minuten innan dem ens kom till ett avslut på mål. Rakt på Marko Johansson och inga problem.

HBK viftade på straff två gånger i slutskedet på matchen men det var en match med mycket kamp och Joakim Östling friade i båda situationerna.

Elfsborg lyckades skarva Jalal Abdullai fri och från ett vänsterläge i straffområdet tryckte han välplacerat in Elfsborgs ledningsmål i den 89:e minuten.

Både Jalal Abdullai och Joseph Baffo fick sina andra varningar på tilläggstiden och blev utvisade. HBK lyckades inte vaska fram någon kvitteringschans.

Halmstads BK - IF Elfsborg, 0-1 (0-0)

Startelva Marko Johansson - Phil Ofuso-Ayeh, Joseph Baffo (utvisad 90+10), Andreas Johansson, Marcus Olsson (Benjamin Hjertstrand, 90+2) - Erik Ahlstrand, Joel Allansson, Amir Al-Ammari, Kazper Karlsson (Villiam Granath, 90+2) - Naeem Mohammed, Jack Cooper-Love (Viktor Granath, 78)
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Thomas Boakye, Gabriel Wallentin, Jonathan Svedberg, Albin Ahlstrand, Pontus Carlsson
Mål 0-1 (89) Jalal Abdullai (Michael Baidoo)
Varningar Joseph Baffo (37 & 90+10), Kazper Karlsson (63)