Akademikollen vecka 38

Våra akademilag har spelat matcher. Nedan följer rapporter från akademimatcherna.

P19

P19 satte full fart direkt i ösregnet hemma mot GAIS. Efter 22 minuter stod det 6-1.

Det var en enformig första halvlek där P19 ledde med 7-1 när matchen avbröts för åska i minut 44. Åskan var väldigt nära så ett klokt beslut av domartrion.

Man spelade klart första halvlek, bytte sida och spelade den andra. En andra halvlek där HBK inte var alls lika bra, vilket kanske är förståeligt efter 7-1 i paus. Till slut 8-4.

HBK P19 - GAIS P19, 8-4 (7-1)

Startelva Alexander Nielsen - Emir El-Kathemi (Axel Abrahamsson, 81), Noel Wikström, Hjalmar Åberg, Benjamin Fazljiu (Filip Andersson, 64) - Altin Mazreku (Linus Abrahamsson, 74), Olle Johansson (Manfred Nilsson, 78), Laurent Qitaku, Leo Hedenberg - Alex Hall (Elis Wijk, 78), Viggo Rolfsson
Avbytare utan spel Måns Ramström, Albin Binnefors
Mål 1-0 (2) Alex Hall (Benjamin Fazljiu), 2-0 (5) Alex Hall (Olle Johansson), 2-1 (7), 3-1 (12) Leo Hedenberg (Alex Hall), 4-1 (18) Alex Hall (Leo Hedenberg), 5-1 (19) Altin Mazreku (Viggo Rolfsson), 6-1 (22) Leo Hedenberg (Olle Johansson), 7-1 (31) Alex Hall, straff, 7-2 (72), 8-2 (77) Viggo Rolfsson (Olle Johansson), 8-3 (90+1), 8-4 (90+2)

P17

P17 spelade 1-1 mot Utsikten på Ruddalens konstgräs under Lördagen.

Det var en tät och jämn inledningsvis. Lite slarv i teknik och passningsspel gjorde att Utsikten tog över lite grann men HBK växte in i matchen efterhand. HBK hade också några farliga omställningar men utan resultat. Precis innan paus fixade Malte Persson en straff som Edmond Berisha fint placerade i mål.

Andra halvlek fortsatte på samma vis men runt den 60:e fick en Utsiktenspelare syna det röda kortet. Istället för att växla upp passningsspelet gick HBK spelarna ner sig några procent och gjorde saker lite för svårt. Utsikten kunde skapa fram några hörnor och kunde  också göra 1-1 på den ena efter en trippelchans framför mål, vilket blev matchens sista mål.

Utsiktens BK P17- HBK P17, 1-1, (0-1)

Startelva Noa Pastuhovic - Sinisa Antunovic (Svante Karlsson, 80), Erion Maxharraj, William Backhausen, Albin Hyseni (Wilton Ljunggren, 80) - Nikola Vrban (Vincent Johansson, 65), Isaac Carlsson (Elliot Magnusson Thydell, 65), Gustav Nilsson, Marius Lerner (Zack Jönsson Gustafsson, 80) - Malte Persson (Lukas Ek, 65), Edmond Berisha

Avbytare utan Speltid Julian Hallonlöf

Mål 0-1 (43) Edmond Berisha (Malte Persson), 1-1 (79)

F17

F17 vann med 2-1 på bortaplan mot Jitex BX under söndagen. Målskyttar var Lilly Vegborn Green och Julia Annerhult.

Tidigare under veckan förlorade man med 4-2 hemma mot Laholms FK. Målskyttar i denna match var Lilly Vegborn Green och Lova Renfors Tilmaz.

P16

P16 slog Trelleborg som vid tidigare möten i år varit en svår motståndare. Men denna gången satt allt på plats och P16 vann med 2-0 på bortaplan.

P16 tog ledningen efter nio minuter när Olle Andersson Wramneby snodde bollen av TFF-målvakten och friställde Leart Asllani som gjorde målet. Resultatet stod sig till paus.

Efter 55 minuter gjorde Ludvig Arvidsson 0-2 när han satte dit bollen i nätet bakom hemmamålvakten. HBK spelade sedan fint försvarsspel, höll undan och lastade in tre poäng i minibussarna hem till Halmstad.

Trelleborgs FF P16 - HBK P16, 0-2 (0-1)

Startelva Adam Wihed - Leon Krasniqi, Lennox Wyes-Pejle, Kevin Andersson Lönnegård - Ludvig Arvidsson (Olle Andersson Wramneby, 85), Erjon Kasumi (Vincent Kabashi, 60), Oliver Kapsimalis (Leart Asllani, 85), Arvid Holmgren (Erjon Kasumi, 85), Dion Mehmeti - Olle Andersson Wramneby (Rasmus Karlsson, 63), Leart Asllani (Alfred Kjellsson, 55)
Mål 0-1 (9) Leart Asllani (Olle Andersson Wramneby), 0-2 (55) Ludvig Arvidsson