Akademikollen vecka 37

Våra akademilag har varit i farten i helgen. Nedan kommer en sammanställning.

P19

Precis som A-laget åkte P19 dit på en hörna på tilläggstid när Helsingborg vann på hemmaplan med 1-0.

Det var en svängig match där initiativet varierade mellan lagen. HBK borde dock haft ledningen i paus efter några fina lägen, varav två avslut i ribban.

I andra halvlek var HIF det giftigare laget. HBK kom till några chanser men HIF hade de bästa chanserna men Alexander Nielsen i HBK-målet storspelade. HIF gjorde sedan 1-0 på en hörna på tilläggstid och det blev slutresultatet.

HIF P19 - HBK P19, 1-0 (0-0)

Startelva Alexander Nielsen - Emil Annerhult, Bleon Kurtulus, Axel Abrahamsson, Filip Andersson (Emir El-Kathemi, 73) - Linus Abrahamsson (Edmond Berisha, 64), Måns Andersson, Hugo Rödin (Laurent Qitaku, 64), Altin Mazreku - Viggo Rolfsson, Albin Binnefors (Elis Wijk, 79)
Avbytare utan spel Måns Ramström, Olle Johansson, Kristian Misic
Mål 1-0 (90+2)

HBK P17

P17 tog med sig alla tre poängen mot Lund.

Det var gasen i botten direkt från start och både 1-0 och 2-0 till HBK efter 17 min. Malte Persson var rätt placerad i straffområdet och kunde utnyttja Emir El-Khatemis inspel från högersidan båda gångerna.

Därefter kunde Lund mycket väl fått en straff men domaren valde att fria, istället kom 2-1 genom lite slarv i försvaret. Repliken kom dock blixtsnabbt i den 41:e. Detta sedan Hjalmar Åberg drivit fram bollen och testat målvakten och Lukas Ek trycker in returen.

Lund skulle dock hinna med ytterliggare en reducering till 3-2 innan paus.

Den andra halvleken var det mycket kamp och inte så mycket skönspel och 3-2 resultatet står sig hela matchen ut.

Lunds BK P17- HBK P17, 2-3 (2-3)

Startelva Julian Hallonlöf - Emir El-Khatemi (Sinisa Antunovic, 65), Hjalmar Åberg (Erion Maxharraj, 60), William Backhausen, Wilton Ljunggren (Albin Hyseni, 45) - Marius Lerner (Dilon Ademi, 75), Gustav Nilsson (Isaac Carlsson, 75), Vincent Johansson, Edmond Berisha (Nikola Vrban, 65) - Lukas Ek (Zack J Gustafsson, 75), Malte Persson

Mål 1-0 (13) Malte Persson (Emir El-Khatemi), 2-0 (17) Malte Persson (Emir El-Khatemi), 2-1 (39), 3-1 (41) Lukas Ek (Hjalmar Åberg), 3-2 (43)

HBK F17

I onsdags slog F17 Mariebo på bortaplan med 2-0 efter dubbla mål av Moa Gustafsson.

Under söndagen åkte man på en förlust med tennissiffror borta mot IFK Värnamo i en match som slutade 6-1. HBK:s mål gjordes av Lea Thornberg.

HBK P16

P16 vann hemma mot BK Olympic med 3-1.

HBK förde stora delar av första halvlek och efter en stark inledning gjorde Svante Karlsson 1-0 på straff.

Olympic kvitterade till 1-1 på frispark i inledning av andra halvlek men HBK gjorde ytterligare två mål och vann rättvist med 3-1.

HBK P16 - BK Olympic, 3-1 (1-0)

Startelva John Bünnert-König - Rasmus Karlsson (Kevin Andersson-Lönnegård, 57), Svante Karlsson, Lennox Wyes-Pejle, Erik Ecklein (Alfred Hilding, 70) - Leon Krasniqi, Albin Kelmendi (Elliot Magnusson-Thydell, 70), Arvid Holmgren, Erjon Kasumi (Oliver Kapsimalis, 60) - Charlie Horvath (Olle Andersson Wramneby, 70), Alfred Kjellsson (Rasmus Karlsson, 90)
Avbytare utan spel Adam Wihed
Mål 1-0 (5) Svante Karlsson, straff, 1-1 (51), 2-1 (53) Svante Karlsson (Leon Krasniqi, 3-1 (85) Leon Krasniqi