1-0 till Djurgården

Trots fina chanser för HBK vid 0-0 så var det Djurgårdens Lucas Bergvall som gjorde matchens enda mål.
Det var strax över 15 000 åskådare på Tele2 Arena när Djurgården tog emot HBK.

Naeem Mohammed hade matchens första chans efter 10 minuter men hans nick gick en bit över. Strax därefter vad det Piotr Johansson som avslutade utanför. I den femtonde minut fick Jack Cooper-Love på matchens första avslut på mål.

Halvlekens stora chans fick Phil Ofuso-Ayeh. Phil, i trängt läge, sköt rätt på målvakten och fick se returen retligt smita mellan hans egna ben. Strax där innan hade hemmalaget haft sin bästa chans men inlägget blev långt och Hampus Finndel kunde inte styra avslutet mot mål.

HBK lyckades skrapa fram ett 3 mot 2-situation i slutet på halvleken men man lyckades inte få fram en bra målchans från den situationen.

I inledningen av andra satte Djurgården full fart. Wikheims avslut räddades av Marko Johansson men Magnus Eriksson sköt sedan över.

Efter timmen spelat rensades HBK bort bollen. En Djurgårdare fick felträff och bollen hamnade hos Jack Cooper-Love som slog en fin passning i djupled till Naeem Mohammed som kom helt fri med Djurgårdsmålvakten. Naeem placerade skottet i stolpen. Returen hamnade hos Erik Ahlstrand som passade bollen tillbaka till Naeem vars avslut blockades av Marcus Danielsson.

Wikheim tvingade sedan Marko Johansson till en fin räddning där han hade användning av hela sin längd.

Lucas Bergvall samlade upp en boll utanför HBK:s straffområde, hittade ut på kanten till en lagkamrat som i sin tur prickade in bollen på Bergvalls löpning. Bergvall fick en bredsida på bollen och bollen tog i insidan av HBK-stolpen och in i mål och till Djurgårdsledning efter 82 minuter.

HBK lyckades skrapa fram en mycket fin kvitteringschans i de allra sista skedet av matchen. Andreas Johansson satte upp en långboll som Gabriel Wallentin, som klivit upp som forward, lyckades skarva in i straffområdet. Bollen hamnade hos Viktor Granath som nickade ner bollen till Jack Cooper-Love vid straffpunkten. Jack träffade bollen konstigt och den fick knappt styrfart ner till målvakten.

Tung HBK-förlust men i nästa omgång väntar Degerfors på hemmaplan. Varmt välkomna att stötta laget då igen!

Djurgårdens IF - Halmstads BK, 1-0 (0-0)

Startelva Marko Johansson - Phil Ofuso-Ayeh (Viktor Granath, 84), Andreas Johansson, Gabriel Wallentin, Marcus Olsson - Erik Ahlstrand, Joel Allansson, Amir Al-Ammari, Kazper Kazper (Thomas Boakye, 73) - Jack Cooper-Love, Naeem Mohammed
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Jonathan Svedberg, Villiam Granath, Gustav Friberg, Benjamin Hjertstrand, Albin Ahlstrand, Pontus Carlsson
Mål 1-0 (82) Lucas Bergvall