En poäng mot Mjällby

En första halvlek där HBK tog ledningen och var det något bättre laget. I andra tryckte Mjällby ner HBK men HBK hade chanser att utöka ledningen. Istället kvitterade Blekingelaget i samband med ett långt inkast och lagen delade på poängen.
HBK skapade matchens första chans. Phil Ofuso-Ayeh skickade in bollen i straffområdet och till slut fick Amir Al-Ammari chansen men Mjällbyspelare blockerade skottet. HBK tryckte på ganska rejält i inledningen och hade fyra hörnor under första elva minuterna.

Efter en dryg kvar jämnade spelet till sig och det var Mjällby som riktade avslut mot Marko Johanssons HBK-mål men inga problem alls när bollarna gick både utanför, över eller bekvämt rätt på honom.

HBK tog sedan ledningen i den 37:e minuten. Thomas Boakye vann bollen i eget straffområdet framför Mjällbyklacken som skrek efter straff. Thomas vände ut mot hörnflaggan och skickade upp bollen. Bollen studsade sedan över den sista Mjällbyförsvararen och Naeem Mohammed kom fri med förre HBK-akademimålvakten Noel Törnqvist. Naeem placerade bollen bredvid Törnqvist och 1-0 till HBK.

Marko Johansson bjöd sedan publiken på jubel när han först räddade Max Fengers straff efter att bollen tagit på Amir Al-Ammaris hand. Straffreturen gjorde han sedan en ytterligare en vass räddning ut till hörna.

Joseph Baffo nickade sedan på en hörna innan halvleken var över.

I andra hade Amir Al-Ammari ett bra skott på mål, Amir sköt utanför Thomas Boakye sköt i stolpen och Boakye sköt sedan strax utanför. Detta under de första 20 minuterna av andra halvlek.

Mjällby tryckte ofta ner HBK i ett lågt försvarsspel men HBK hanterade det bra och de få gånger bollen kom in i straffområdet hanterades det på ett bra sätt.

Därför kom 1-1 i den 75:e minuten som en kalldusch. Alexander Johansson i Mjällby kastade långt på ett inkast och efter två nickdueller lyckades Adam Ståhl få in bollen i målet.

Efter kvitteringsmålet sköt Mjällby utanför vid två tillfällen och HBK hade några kontringslägen men lagen gjorde inga fler mål och en poäng vardera.

Halmstads BK - Mjällby AIF, 1-1 (1-0)

Startelva Marko Johansson - Phil Ofuso-Ayeh, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Marcus Olsson - Erik Ahlstrand, Joel Allansson, Amir Al-Ammari, Thomas Boakye - Jack Cooper-Love (Villiam Granath, 73), Naeem Mohammed
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Gabriel Wallentin, Viktor Granath, Gustav Friberg, Benjamin Hjertstrand, Albin Ahlstrand, Melvin Sjöland
Mål 1-0 (37) Naeem Mohammed (Thomas Boakye), 1-1 (75) Adam Ståhl