Akademikollen vecka 39

Våra akademilag har varit i farten igen.

P19

P19 åkte till Stockholm för möte mot Hammarby IF. Ett "Bajen" som både gör rätt mycket mål men framförallt släpper in lite. Efter en mållös första halvlek blev det "Bajen"-seger med 2-0.

Det var en rätt jämn första halvlek även om det var några plus till hemmalaget i avslutskolumnen.
HBK skapade en riktigt bra målchans en bit in i andra men målvakten gjorde en strålande räddning.

Strax därefter missade HBK i offensiv kontringsfas och hemmalaget kontrade tillbaka och gjorde 1-0. Hammarby gjorde sedan ett mål till efter dryga 60 minuter.

Hammarby IF P19 - HBK P19, 2-0 (0-0)

Startelva Alexander Nielsen - Emir El-Khatemi, Noel Wikström, Hjalmar Åberg, Benjamin Fazljiu (Filip Andersson, 66) - Altin Mazreku (Elis Wijk, 77), Måns Andersson (Laurent Qitaku, 66), Olle Johansson, Leo Hedenberg - Viggo Rolfsson (Linus Abrahamsson, 60), Alex Hall
Avbytare utan spel Julian Hallonlöf, Axel Abrahamsson, Kristian Misic
Mål 1-0 (52), 2-0 (59)

P17

P17 avgjorde mot serieledaren Göteborg i slutminuten efter årets bästa match sett över 90 min.

En första halvlek där Halmstad är bollförande och stundtals spelar fin passningsorienterad fotboll men också ligger rätt defensivt. Göteborg har svårt att få igång sitt spel ochnågra minuter innan paus gör Malte Persson 1-0 lite till skänks men inte orättvist.

Även i andra halvlek börjar HBK bra och har kontroll på matchen. Då sticker istället IFK upp och kan först skruva in 1-1 med hjälp av vinden och bara någon minut efter även nickain en hörna till 1-2. HBK kan kvittera igen omgående och får ny energi. I det läget kan matchen gå hur som helst och Noa Pastuhovic kan stå för fina räddningar innan Malte Persson kan trycka in sitt 2:a för dagen med matchens sista spark rakt upp i första krysset.

HBK P17 - IFK Göteborg, 3-2, (1-0)

Startelva Noa Pastuhovic -Albin Hyseni, Erion Maxharraj, William Backhausen, Wilton Ljunggren - Marius Lerner (Zack J Gustafsson, 88), Vincent Johansson, Manfred Nilsson (Isaac Carlsson,82), Edmond Berisha - Lukas Ek (Nikola Vrban, 75), Malte Persson

Avbytare utan speltid Sinisa Antunovic, Edis Helic, Dilon Ademi, Gustav Nilsson

Mål 1-0 (39) Malte Persson, 1-1 (59), 1-2 (61), 2-2 (63) Marius Lerner (Edmond Berisha), 3-2 (90) Malte Persson (Edmond Berisha)

F17

F17 spelade en toppmatch i SM för flickor 17 i helgen när man åkte till Hisingen för ett möte mot BK Häcken.

Häcken tog ledningen, HBK kvitterade, HBK tog ledningen och Häcken kvitterade i matchen som slutade 2-2. HBK:s båda mål gjordes av Lova Renfors Tilmaz.

P16

P16 spelade borta under söndagen mot IF Elfsborg i näst sista omgången.

Elfsborg började bättre och gör 1-0 på en omställning i minut 8. Elfsborg ökar på till 2-0 i minut 24 på ytterligare en omställning.

HBK tar över mer och kan rättvist reducera till 1-2 på en omställning efter en Elfsborgshörna, sprintar Oliver Kapsimalis från eget straffområde och sätter friläget med målvakten.

HBK är klart bättre än Elfsborg i andra halvlek, men inga fler mål görs.

IF Elfsborg P16 - HBK P16, 2-1 (2-1)

Startelva Adam Wihed - Leon Krasniqi (Erik Ecklein 60), Svante Karlsson, Lennox Wyes-Pejle (Kevin Andersson Lönnergård 60) - Dion Mehmeti, Erjon Kasumi (Alfred Hilding 57), Arvid Holmgren, Leart Asllani (Ludvig Arvidsson 57), Oliver Kapsimalis -Sam Wijk (Alfred Kjellsson 65), Olle Andersson Wramneby ( Rasmus Karlsson 65).