HBK spelar Allsvenskan 2024!

Efter söndagens seger mot Kalmar FF på Örjans Vall med 3-0 står det klart att HBK spelar Allsvenskan även 2024!
Det var en ganska händelsefattig första halvlek där Malte Påhlsson fick göra någon räddning.

I matchens 42:a minut jublade över 5000 personer på Örjan när Naeem Mohammed gjorde sitt första mål för dagen. Ett fint centralt uppspel från långt ner på egen planhalva resulterade att bollen till slut hamnade hos Erik Ahlstrand som gav Naeem ett fint läge mot Kalmarmålvakten. Naeem placerade bollen intill första stolpen.

Efter 51 minuter snodde Naeem Mohammed bollen av en Kalmarförsvarare och kunde från mittlinjen springa mot mål. Fri igen och 2-0.

Kalmar hade en boll i mål men det var offside strax innan.

HBK gjorde sedan 3-0 när Erik Ahlstrand spelade fram Viktor Granath som placerade in bollen efter 61 minuter.

Kalmar tvingade Malte Påhlsson till en fenomenal räddning efter 73 minuter.

Energin i hemmalaget var högre än i bortalaget och det kunde blivit fler mål. Naeem borde kanske passat Viktor Granath (öppet läge) men sköt själv. Naeem dribblade runt i straffområdet men Kalmarmålvakten gjorde en grym räddning.

När Naeem Mohammed sedan blev utbytt efter 88 minuter så blev det stående ovationer. Hemmapubliken reste sig igen några minuter senare när det återstod sekunder av matchen och tillsammans med laget firade man att klubben fixat ett nytt allsvenskt kontrakt på egen hand.

Halmstads BK - Kalmar FF, 3-0 (1-0)

Startelva Malte Påhlsson - Thomas Boakye, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Benjamin Hjertstrand (Gabriel Wallentin, 88) - Erik Ahlstrand, Joel Allansson, Amir Al-Ammari (Albin Ahlstrand, 90+3), Kazper Karlsson (Villiam Granath, 75) - Naeem Mohammed (Jonathan Svedberg, 88), Viktor Granath (Jack Cooper-Love, 90+3)
Avbytare utan spel Malkolm Nilsson Säfqvist, Gustav Friberg, Pontus Carlsson
Mål 1-0 (42) Naeem Mohammed (Erik Ahlstrand), 2-0 (51) Naeem Mohammed, 3-0 (61) Viktor Granath (Erik Ahlstrand)