Seger i Halmstadderbyt

I helgens DM-match mot BK Astrio tog damlaget sin första seger i årets tävling. Efter 1 – 1 i paus så höjde HBK tempot och vann till slut med 4 – 1.I helgens DM-match mot BK Astrio tog damlaget sin första seger i årets tävling. Efter 1 – 1 i paus så höjde HBK tempot och vann till slut med 4 – 1.

HBK startade lite försiktigt och det tog nästan 20 minuter innan laget hittade rätt i positioner och uppbyggnad. Defensiven sattes aldrig riktigt på prov utan det var mest omställningar att hantera. Trots att HBK styrde det mesta så tog Astrio ledningen genom Wilma Hedenberg som sköt ett fantastiskt skott på volley efter hörna, en fin teknisk prestation.

Strax före paus kvitterade Lovisa Brogren med ett välplacerat skott, otagbart för målvakten.

I andra halvlek är spelet till stor del förlagt på Astrios planhalva. Nellie Granstam kom in efter paus och gjorde direkt mål efter en fin passning från Lovisa.

Efter 62 minuter är det omvänt, Nellie spelar fint fram Lovisa som säkert rullar in 3 – 1.

I 83:e minuten spelar Lisa Herrlin fram Nellie Granstam som skjuter ett skott där Elsa Karlsson påpassligt är framme på returen och stöter in slutresultatet, 4 – 1.

- En match som vi på förhand, borde vinna men alla segrar måste tas och motståndarna ger inte bort något gratis. Det var faktiskt bra att Astrio tog ledningen så vi fick känna lite press och bra gjort av spelarna att med lugn hantera situationen säger tränaren, Fredrik Andersson.

- Individuellt gör samtliga spelare återigen, bra ifrån sig. Det som skall slipas på framåt är att laget tidigare är i position för att starta sina anfall.

- Ella Oscarsson hade en ganska lugn eftermiddag i målet och hanterade det som uppstod på ett lugn och säkert sätt.

Tilde Duphorn har klivit in som mittback och visar upp ett stort spel som skapar lugn för hela laget. Nellie Granstam har tagit ytterligare kliv i sin utveckling och fortsätter skapa poäng framåt. Lovisa är med sin snabbhet och teknik hela tiden ett hot. Meja Staffansson skapar en balans i laget genom sin roll och bidrar både offensivt och defensivt.

Laget börjar sakta ta form och det finns en sund konkurrens i truppen där Edit Bernsfelt visar upp ett spel som gör att hon är ett alternativ på flera positioner.

HBK Dam - BK Astrio Dam 4-1 (1-1)

Startelva Ella Oscarsson – Thea Staffansson (45), Elsa Karlsson, Tilde Duphorn, Elvira Johansson – Meja Staffansson, Edit Bernsfelt, Matilda Johansson (70) – Lovisa Brogren (80), Sanna Karlsson (45+, in 70:e), Nicolina Svensson (70)

Avbytare Maja Arvehell, Lisa Herrlin (45), Nellie Granstam (45), Ebba Sandgren (70), Ebba Hellgren (70)

Mål 0 – 1 Wilma Hedenberg 35:e, 1– 1 Lovisa Brogren 44:e, 2 – 1 Nellie Granstam 47:e, 3 – 1 Lovisa Brogren 62:a, 4 – 1 Elsa Karlsson 83:e