Sammanfattning årsmötet 2023

På onsdagskvällen genomförde HBK sitt årsmöte i nybyggda Kattegattsgymnasiets aula. Årsmötet genomfördes på ett smidigt sätt och Pelle Nilsson valdes återigen till ordförande.

Pelle Nilsson öppnade mötet och välkomnade medlemmarna. Därefter väntade en parentation för de medlemmar som lämnat oss under senaste året.


Catharina Rydberg Lilja valdes återigen till årsmötets ordförande och Mikael Kaller valdes till årsmötets sekreterare. 


Ordförande Pelle Nilsson gick igenom verksamhetsberättelse för 2022 medan Niels Berger fyllde i med den ekonomiska redovisningen som visade en förlust för HBK-koncernen på 400 tkr. Det egna kapitalet är nu 5 085 tkr. Därefter en revisionsberättelse av Evelina Nilsson och årsmötet gav sedan styrelsen ansvarsfrihet för 2022.


Fyra motioner lämnades in till mötet

1. Årsmötet beslutade att titta vidare på arenafrågan under 2024 års årsmöte.

2. Årsmötet beslutade att styrelsen under 2023 ska titta på hur föreningen kan inrätta en Walk of Fame bestående av framstående HBK:are.

3. Årsmötet beslutade att styrelsen under 2023 ska utreda spelarnamn på tröjorna. Den andra bisatsen i motionen, nämligen att föreningen ska arbeta på nationell nivå för att ta fram krav att alla lag har spelarnamn på tröjor avslogs.


4. Den fjärde motionen gällde en träningsanläggning. Där var styrelsen tydlig att det är en hög prioriterad fråga. Årsmötet beslutade att styrelsen ska arbeta med frågan.


Efter motionerna fastställdes verksamhetsplan och budget för 2023.


Årsmötet beslutade att styrelsen ska bestå av sex ledamöter plus en ordförande. Pelle Nilsson valdes om till ordförande medan Tommy Jönsson, Tommy Andersson och Bengt Sjöholm valdes om till ledamöter på ett tvåårigt mandat.


Evelina Nilsson valdes om och Magnus Brönnert valdes till revisorer.


Till valberedning valdes Mats Jingblad som ordförande och Stellan Elmgren och Catrin Svensson som ledamöter.


Därefter väntade prisutdelning. Vinnarna från dessa kommer att presenteras i separata artiklar inom de närmsta dagarna.


Därefter avslutades den formella delen av årsmötet och den informella delen tog vid. Först ut var damlagets tränare Fredrik Andersson som talade om förra året, året försäsong och årets säsong. Fredrik presenterade även närvarande damlagsspelare på scenen.


Magnus Haglund tog över och han tog med sig ner alla nya spelare på scen. Magnus intervjuade spelarna och berättade även om 2022.


Efter Magnus Haglund så avslutades kvällen och HBK välkomnar er alla till premiären mot AIK i Allsvenskan den 2 april på Örjans Vall.