Oavgjort mot IFK Värnamo

HBK spelade 1-1 mot IFK Värnamo på Halmstad Arena efter att båda lagen gjort mål på hörna tidigt i varsin halvlek. Marcus Olsson skallade in 1-0 i minut 2 och Viktor Eriksson skallade in 1-1 i minut 48.
HBK kom till avslut efter en halv minut spel. Amir Al-Ammaris skott täcktes av Värnamoförsvarare men gick precis utanför. 1-0 kom sedan på hörnan när Marcus Olsson skallade dit bollen in i mål. 62 sekunder spelade.

Halmstadsport fångade momentet när Marcus Olsson gjorde 1-0. Mer bilder från matchen kan du hitta HÄR.
Värnamo hade hörna fem minuter senare men nicken där gick en bit utanför stolpen. I minut 14 visade Malkolm Nilsson Säfqvist sina reflexer efter ett Värnamoanfall som ledde till en nick ganska nära mål.

HBK startade bra och tog ledningen men ju längre tid som gick desto mer Värnamo första halvtimmen. Bortalaget hade mycket boll på mittplanen och där lät HBK också dem vara. Men bortalaget hade också kvalitet och kunde skapa lite målchanser. "Malle" krävdes på en ny fin räddning efter dryga 30 minuterna.

HBK kom till avslut via Viktor Granaths panna i minut 39 men bollen gick via ribban över. Minuterna därefter skapade HBK lite mer och satte tryck på Värnamo men ingen riktigt het målchans.

En första halvlek med något övertag numerärt i målchanser till Värnamo men 1-0 till HBK.

Kvitterat i minut 48 efter hörna. Viktor Eriksson skallade in den hörnan. Farlig läge igen för Värnamo och Gustav Engvall i minut 53 men skottet från 16-18 meter gick en bit över. Nästa läge för Värnamo i minut 57 med en finurligt instick och avslut men en räddning till hörna.

Nästan läge på kontring i minut 64 när Alexander Johansson fick springa i djupled. IFK-försvarare kom dock ifatt och avväpnade "Alle".

HBK:s snabbaste och kanske finaste anfall kom i 78:e minuten när Boakye, Ahlstrand och Mohammed kombinerade på vänsterkanten men inspelet togs väck av IFK-försvaret.

Mycket byten i sista fjärdedelen av matchen i framförallt bortalaget även om HBK gjorde några stycken.

HBK höjde sig dock i slutet på andra halvlek med ett bättre passningsspel och ett aggressivare försvarsspel.

Halmstads BK - IFK Värnamo, 1-1 (1-0)

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist - Phil Ofuso-Ayeh, Andreas Johansson, Joseph Baffo (Gabriel Wallentin, 85), Marcus Olsson (Thomas Boakye, 66) - Joel Allansson, Jonathan Svedberg, Amir Al-Ammari - Erik Ahlstrand - Viktor Granath (Villiam Dahlström, 81), Alexander Johansson (Naeem Mohammed, 66)
Avbytare utan spel Malte Påhlsson,  Villiam Granath,   Albin Ahlstrand, Melvin Sjöland
Mål 1-0 (2) Marcus Olsson (Amir Al-Ammari), 1-1 (48) Viktor Eriksson