P17 slog Kalmar

Kalmar FF kom till Halmstad under söndagen för att genrepa inför nästa helg när serien börjar men fick vända tillbaka med förlust 3-1.
Bild från tidigare match med ålderskullen i somras. Foto Halmstadsport

HBK var påkopplade direkt från start och vann också mycket boll på offensiv planhalva. I den 15 minuten hittar Emir El-Khatemis frispark Gustav Nilsson som nickar in 1-0.

Hemmalaget fortsätter göra det svårt för Kalmarspelarna när de har bollen och det är sista leveransen som brister för att det skulle blivit fler mål. I den 30:e min skulle dock 2-0 komma genom Nikola Vrban efter assist från Marius Lerner.

Därefter gör Altin Mazreku 3-0 i den 36:e minuten efter jättefin upprullning från hemmalaget. Kalmar kommer till något avslut men inga problem för Noa Pastuhovic i hemmamålet.

- En av våra bästa halvlekar för året där vi underkastar oss jobbet för varandra defensivt och väljer och värderar bra när vi själva har bollen. Bara ytterligare skärpa

i sista tredjedelen från något mer mål, säger Anel Rashkaj assisterande tränare i P17.

Kalmar kommer ut med energi direkt i andra med en "ingenting att förlora-känsla". De pressar högre upp i banan och HBK har något svårare att ta sig framåt i andra halvlek. Kalmar får också en straff i minut 50 som de behärskat gör mål på. Närmare än så skulle de aldrig komma och blåklätt vinner ändå ganska ordnat tillslut med 3-1.

HBK P17-Kalmar FF P17 3-1

Startelva Noa Pastuhovic (Julian Hallonlöf, 46) - Emir El-Khatemi (Erion Maxharraj, 83), Hjalmar Åberg, William Backhausen, Wilton Ljunggren (Albin Hyseni, 83)- Marius Lerner (Vincent Johansson, 67), Manfred Nilsson, Gustav Nilsson (Isaac Carlsson, 46), Altin Mazreku (Dilon Ademi, 83) - Lukas Ek, Nikola Vrban (Malte Persson, 67)

Avbytare utan speltid Sinisa Antunovic, Edis Helic

Mål 1-0 (15) Gustav Nilsson (Emir El-Khatemi), 2-0 (30) Nikola Vrban (Marius Lerner), 3-0 (36) Altin Mazreku (Marius Lerner), 3-1 (50)